WARMENHUIZEN – Een week voor de halve finale van de beker heeft Dinto dames 1 een 4-0 overwinning geboekt op VV Amsterdam en kent zo een keurige generale richting de bekerclash met NVC.

,,In de eerste set maakte wij veel servicefouten en de opbouw was onvoldoende” sprak Ingrid Poel na afloop. Na een 11-15 achterstand trok Dinto het initiatief aan het einde van de set echter weer naar zich toe met een goede servicereeks van Linda Schipper en door een snelle aanval door het midden van Misha Nannes en Renske Meijer. Zo ging de setwinst (25-23) naar de ploeg uit Warmenhuizen.

In de tweede set scoorde Indra Top direct twee ballen via de buitenkant waardoor Dinto op 4-3 kwam tegen Amsterdam. ,,Bij een 8-4 voorsprong kwam er een dubbele wissel met Jente in de spelverdeling en Sammie Poel diagonaal. Toen liep het door naar 14-8. Pernilla Boersen was ijzersterk in het achterveld en aan het net waren we heer en meester, 25-15” vervolgde Poel.

De veertien jarige Rosa Entius maakte in de derde set ook haar opwachting. Die set werd ook binnengesleept. ,,De vierde set begon met een ‘kill-block’ van Cindy Pronk bij een drie meter aanval van VV Amsterdam” aldus de coach. ,,Lynn Delver serveerde een paar prachtige strakke services en Luka kon zich op het midden aan het net laten gelden”. Amsterdam gooide de handdoek in de ring, 25-14.

Poel: ,,De dames hebben de afgelopen week keiharde team trainingen gehad en dat was in de wedstrijd tegen Amsterdam terug te zien . We proberen deze lijn door te zetten naar aankomende zaterdag”. Dan speelt Dinto in eigen huis de halve finale van het bekertoernooi tegen NVC, dat in de derde divisie B net zoals Dinto derde staat. ,,Dat wordt weer een spektakel in de Doorbraak”.