HAARLEM – In een lawaaierige en kille hal slaagde Dinto er in om de volle buit te pakken. De ploeg won op bezoek bij Spaarnestad 2 alle sets, 0-4.

De eerste set verliep bij Dinto stroef. Toen Misha Nannes binnen de lijnen kwam werd er blokkerend en aanvallend net even meer gescoord. ‘Cruciaal was dat Misha serveerde van 22-21 naar 22-23. Spaarnestad maakte daarna de fouten en we sleepten de set binnen’, aldus Ingrid Poel.

De coach zag haar ploeg ook de tweede set winnen. Daarin scoorden Cindy Pronk en Lynn Delver bijna honderd procent. Ook de service ging beter lopen en zo kon het Spaarnestad meer onder druk zetten, 17-25. De derde set ging met 13-25 eveneens naar de volleybalsters uit Warmenhuizen. ‘Rosa Entius had een geweldige service serie naar 7-16, Pernilla Broersen had veel tactische ballen achter het blok en daardoor wonnen we veel rally’s. Ook de blokkering van Luka Peters en Lynn Delver ging steeds beter lopen.’

Dinto slaagde er in om het niveau in de laatste set vast te houden. Jente Schrieken kon de spelverdeling van Amber Jongejan overnemen en dit verliep ook soepel. Met een 16-25 setwinst werd het duel afgesloten.