OUDERKERK AAN DE AMSTEL – De late avondwedstrijd in Ouderkerk aan de Amstel leverde Dinto geen succes op. De volleybalsters uit Warmenhuizen kwamen op een keurige 0-2 voorsprong, maar zag de thuisploeg de score ombuigen naar een 3-2 eindstand.

Tegen VV Ouderkerk kende Dinto een hele goede start. ‘Zij hebben een geroutineerd team waar een aantal oud eredivisie speelsters in spelen . Wij zaten lekker in het ritme’, aldus Ingrid Poel. ‘Bij ons scoorde Misha Nannes en Renske Meijer op het midden. Alle dropballen achter het blok werden prima opgevangen door Pernilla Broersen.’ Nadat Amber Jongejan serveerde van 10-12 naar 10-18 en was er een gat geslagen. De ploeg uit Warmenhuizen won de eerste set uiteindelijk met 19-25.

De tweede set ging eigenlijk zoals de eerste set. De dames van Dinto stonden steeds ruim voor met zes punten. Aan het eind kwam VV Ouderkerk terug. Poel: ‘Een dubbele wissel, puur om de linkshandige buiten aanvalster van hen af te stoppen, aan onze kant pakte niet goed uit. Deze weer terug gewisseld en dat zorgde voor een servicefout aan hun kant en wij maakte het af.’ vervolgde de coach. De ploeg uit Ouderkerk aan de Amstel kwam goed in hun spel er werden heel veel lange rally’s gespeeld die vaak in hun voordeel vielen, hele lepe ballen.

In de derde set (25-18, red.) konden we geen vuist maken, de vierde set (28-26) ging gelijk op Wij konden het aanvallend moeilijk afmaken de enige die vrij uit scoorde was Rosa Entius (de jongste speelster). Zowel serverend als aanvallend. Cruciaal was bij een set stand van 20-21 bij een spannende lange rally waarbij Linda Schipper set up overnam en onterecht werd afgefloten ( scheidsrechter floot prima hoor) toen werd het 21-21 anders 20-22.’

Ouderkerk kwam op 25-24 matchpoint maar na een prachtig blok van Misha Nannes werd het 25-25. Tot 26-26 was het stuivertje wisselen, maar het viel voor Dinto de verkeerde kant op. In de vijfde set kwam Ouderkerk al snel op 5-0. Ondanks het late tijdstip bleef de volleybalploeg van coach Poel vechten tegen de geroutineerde opponent. ‘Maar de koek was op.’

VV Ouderkerk – Dinto 3-2
Set 1: 19-25
Set 2: 23-25
Set 3: 25-18
Set 4: 28-26
Set 5: 15-11