WARMENHUIZEN – In de eerste seizoenshelft werden er door de dames van Dinto twee wedstrijden verloren. Het ging tegen Zaanstad en Ouderkerk onderuit. Afgelopen zaterdag nam de ploeg uit Warmenhuizen revanche op Ouderkerk, 4-0.

In Warmenhuizen waren de dames van Dinto gebrand op revanche. ‘We hadden afgesproken om Ouderkerk niet in de rally te laten komen want het is een geroutineerde ploeg die heel sterk is in plaats en tip ballen’, zei Ingrid Poel.

In de eerste set had Dinto volle druk met de opslag met als uitblinkers Linda Schipper en Cindy Pronk. Er werd goed aangevallen en veel direct gescoord, 25-15. In de tweede set kwam Ouderkerk wat meer in hun spel en bleven tot 20-20 bij. Een dubbele wissel met Rosa Entius bij het net en Jente Schrieken als setter pakte bij de thuisploeg geweldig uit. Entius en Renske Meijer scoorden direct, 25-20.

Poel: ‘Pernilla Broersen was weer super goed als libero. De pass kwam loep zuiver aan bij Amber Jongejan die daardoor ook heerlijk kon variëren en dat deed ze naar behoren, 25-17.’ Ook het vierde kwart werd met winnend (25-15) afgesloten.