WARMENHUIZEN – De damesploeg van volleybalvereniging Dinto heeft afgelopen zaterdag de bekerfinale bereikt. Tegen NVC, dat eveneens in de derde divisie speelt, werd de overwinning echter niet zomaar behaald.

,,Zoals verwacht werd het een spannende wedstrijd” erkende Ingrid Poel na afloop van de gewonnen bekerwedstrijd. ,,We zijn aan elkaar gewaagd en dat was vandaag terug te zien” vervolgde de coach. In een volgepakte sporthal werden de speelsters na afloop dan ook getrakteerd op een terecht applaus.

Spanning
Gezien de ranglijst lag een spannende wedstrijd in de lijn der verwachting. Net zoals Dinto staat ook NVC derde in de derde divisie. In de eerste set waren er de nodige rally’s, al pakte de thuisploeg uiteindelijk het eerste punt. Ook de derde set (25-14) werd gewonnen. Doordat de bezoekers de tweede en vierde set wonnen moest de vijfde en laatste set de beslissing brengen.

Die vijfde set vatte het duel goed samen. Dinto pakte de voorsprong waarna NVC de stand gelijk trok. Uiteindelijk sloot de volleybalvereniging uit Warmenhuizen het af met een 15-12 setwinst waardoor het de bekerfinale heeft bereikt. Complimenten van de Dinto coach en de tegenstander gingen na afloop richting de libero Pernilla Boersen. ,,We waren aan elkaar gewaagd, maar ik vond ons uiteindelijk de terechte winnaar” aldus Poel.

Op zaterdag 12 mei speelt Dinto in de bekerfinale tegen Kalinko, koploper in de derde divisie B.

Dinto – NVC 3-2
Set 1: 25-19
Set 2: 15-25
Set 3: 25-14
Set 4: 18-25
Set 5: 15-12