WARMENHUIZEN – Afgelopen vrijdag verloor Dinto met 3-2 van VVW. Het zorgde ervoor dat de ploeg in het thuisduel tegen het vierde team van Spaarnestad iets wilde rechtzetten. En dat lukte, 3-1.

Afgelopen vrijdag was een behoorlijke teleurstelling voor Dinto. ,,De wedstrijd van vorige week was gewoon een drama en dat wisten we. We hadden dus wat recht te zetten” zei Sander van den Berg. De volleyballers uit Warmenhuizers slaagden daar in tegen Spaarnestad.

De vierde en laatste set was de mooiste. Het duel was al gespeeld waardoor de bezoekers vrijuit konden spelen. Zo bouwde de Haarlemmers een 9-16 voorsprong. Dat Dinto zich terug vocht en zelfs een 17-16 voorsprong pakte gaf aan dat de Warmenhuizers nog altijd grillig waren en het bonuspunt wilde binnenslepen. Dat lukte echter niet, aangezien Spaarnestad de vierde set uiteindelijk won (24-26). Je hebt met 3-0 gewonnen dus de druk is eraf, de vier punten zijn binnen. Zij gaan vrijuit spelen en bij ons raakte de concentratie er wat af” aldus Van den Berg over de verloren set.

Die vierde set werd weliswaar verloren, de zege ging naar de thuisploeg die de eerste drie sets winnend afsloot. Nadat de eerste vrij eenvoudig met 25-18 werd gewonnen werd het in de tweede set spannender. Het was ook voor het eerst dat er een rally te zien was. Nadat Dinto met een 16-11 opnieuw keurig aan de leiding ging herpakte Spaarnestad zich en kwam zelfs op een 20-21 voorsprong. De thuisploeg kon het heft daarna weer in handen nemen en zo de tweede setwinst binnenslepen.

In derde set besliste Dinto het duel door met 25-20 te winnen. ,,Tot dan speel je gewoon een goede wedstrijd. In de vierde set lieten we het eigenlijk lopen. En dat is zonde want dat is ook gewoon een punt” zei Van den Berg na afloop. ,,Zij zijn de nummer voorlaatst en dan is het toch zuur. Maar na de afgelopen weken mogen we niet klagen”.

Dinto – Spaarnestad(4) 3-1
Set 1: 25-18
Set 2: 25-21
Set 3: 25-20
Set 4: 24-26