WARMENHUIZEN – De heren van volleybalvereniging Dinto hebben afgelopen woensdagavond een knappe 3-2 overwinning behaald op Jonas, dat door de twee punten de nieuwe kampioen is. De overwinning ging echter naar het team uit Warmenhuizen.

Tegenstander Jonas had nog twee punten nodig om kampioen te worden. Via 16-25 en 12-25 werden de eerste twee sets ook gewonnen door de Beverwijkse ploeg die op volle oorlogssterkte aantrad tegen Dinto. “Sets die ze eigenlijk cadeau kregen door ons zwakke spel. Met name de passing en service waren beneden peil.” zei Sander van den Berg.

Ander vaatje
Jonas had de titel dus al binnen. Voor Dinto viel er echter nog wel wat te halen en dus begon de ploeg uit een ander vaatje te tappen. “Veel servicedruk afgewisseld met gevarieerde aanvallen zorgden voor een eenvoudige setwinst”, vervolgde Van den Berg. “Jonas ging vanaf set vier weer met de sterkste opstelling spelen omdat ze toch graag hun kampioenschap wilden vieren met een overwinning.” die zege kwam er echter niet voor de Beverwijkers. Met 25-16 trok Dinto de stand in sets weer gelijk. “De vijfde set ging gelijk op waarin we op het einde na sterk serverend de wedstrijd over de streep trokken. Een mooie overwinning op de kampioen.”

Na negentien wedstrijden bezet Dinto de vierde plaats in de Promotieklasse A. De ploeg uit Warmenhuizen speelt op zaterdag 14 april op bezoek bij middenmotor Wham Wham.

Dinto – VV Jonas 3-2
Set 1: 16-25
Set 2: 12-25
Set 3: 25-19
Set 4: 25-16
Set 5: 15-12