BILTHOVEN – Door in de reguliere competitie als tweede te eindigen plaatste Dinto zich voor de promotiewedstrijden. Afgelopen zaterdag mochten de volleybalsters uit Warmenhuizen een gooi doen naar promotie, maar bleven verslagen achter.

In Bilthoven ging Dinto de strijd aan met tweede divisionist Irene en derde divisionist Vives. Coach Poel was al eerder naar Bilthoven afgereisd om de onderlinge confrontatie tussen de twee opponenten te zien. ‘Vives was vorig seizoen nog te sterk voor ons in de derde divisie. Irene kende ik niet’, zei de coach. Uiteindelijk werd het een krappe 2-1 zege voor Irene.

Focus
Poel besefte dat haar ploeg er direct moet staan. ‘Want het gaat om twee gewonnen sets. Je hebt geen tijd om in een wedstrijd te groeien dus je moet je dubbel zo goed focussen bij het inspelen.’ De meiden van Dinto hebben dat heel goed opgepakt de eerste paar punten. Tot 6-6 was er nog wat spanning, maar al snel was duidelijk dat de ploeg uit Warmenhuizen meer power had. Pernilla Broersen leverde loepzuivere passes waardoor Amber Jongejan met een snel tempo de aanvalsters kon aanspelen. ‘Al snel was duidelijk dat ons midden honderd procent scoorde en met mooie afwisselende set ups konden Linda Schipper en Lynn Delver op de diagonaal ook direct scoren op de buitenkant. Daarnaast liep onze service perfect. Lynn had een geweldige service reeks set: 25-18.’ De tweede set verliep hetzelfde en werd eveneens met 25-18 gewonnen.

Nadat Vives met 2-0 was verslagen volgde het treffen met Irene. ‘De kansen keerde aan beide kanten in de eerste set. Het enige verschil was dat aan het eind van de set ons midden een aantal keer afgeblokt werd en daardoor trok Irene met 22-25 de eerste set naar zich toe’, blikte Poel terug. Nadat Delver op een schuin aflopende stang van de scheidsrechter stoel terecht kwam en daardoor geblesseerd raakte verhuisde Rosa Entius naar de diagonaal en Cindy Pronk als passer loper. De dames van Dinto liepen direct uit en hebben dat de hele set volgehouden met lange service reeks van Rosa Entius en Cindy Pronk. Ook Linda Schipper scoorde prima met mooie afwisselende aanvallen direct snoeihard langs het blok en via de handen uit. Met 25-20 werd de stand gelijk getrokken. In de derde set kwam Dinto op een 11-7 achterstand, wist het bij 14-14 gelijk te komen maar uiteindelijk werd er 16-14 verloren. ‘We zaten er zo dichtbij en de meiden hadden op een zeer hoog niveau gespeeld dat er wel een paar traantjes vloeiden’, zag Poel.

Als er een terugtrekking is boven de derde divisie in de regio West (topdivisie, eerste divisie of tweede divisie) dan schuift alles door en is Dinto de eerste ploeg die dan in aanmerking komt. Het is na de promotiewedstrijden van afgelopen zaterdag de situatie voor Dinto. ‘We zitten nu in de wachtkamer’, beseft Ingrid Poel. ‘De meiden hadden het zo verdiend en ik ben zo onnoemelijk trots op iedereen.’

Voor Dinto wacht er dit seizoen nog één duel. Op 11 mei speelt de ploeg in Maarssen de bekerfinale tegen Sovoco.

Fotografie: John van Geenen