WARMENHUIZEN – Op zaterdag 21 april speelde Dinto dames 1 op bezoek bij Vives de laatste competitiewedstrijd. Het seizoen zit er echter nog niet op voor de volleybalsters. De laatste wedstrijd van het seizoen is komend weekend als het in Wijk bij Duurstede aantreedt in de bekerfinale.

Van spanning is weinig sprake, ‘De meiden zijn vrij ontspannen en hebben er vooral heel veel zin in’, vertelt coach Ingrid Poel vanuit Doezum waar Dinto meedoet aan een meerdaagstoernooi. ‘We trainen flink door en spelen wedstrijden om ritme te houden.’

Bekroning
Komende zaterdag reist Dinto af naar Wijk bij Duurstede waar het in de bekerfinale zal gaan spelen tegen Kalinko, de kampioen van de derde divisie B. ‘Het is prachtig dat we als afsluiting van het seizoen een bekerfinale spelen. Een overwinning zou natuurlijk een bekroning zijn op het afgelopen seizoen waarin er hard is getraind waardoor er weer stappen zijn gezet’, vervolgt Poel. ‘Wel moet je voor ogen houden dat we een jong team zijn.’

In de halve finale wist de volleybalploeg uit Warmenhuizen met 3-2 te winnen van NVC, eveneens een ploeg die uitkomt in de derde divisie B. ‘De finale tegen Kalinko zal net zoals de halve finale enorm spannend worden.’ verwacht Poel.

Normaliter speelt de winnaar van de bekerfinale volgend jaar in het nationale bekertoernooi, maar doordat Kalinko is gepromoveerd is Dinto al zeker van die deelname.