OOSTZAAN – Op bezoek bij Compaen wist Dinto weer een overwinning te boeken. De volleybalsters uit Warmenhuizen haalden niet het gewenste niveau, maar pakte dus wel de zege, 1-3.

‘Wij begonnen de eerste set serverend prima. Vooral Linda Schipper en Indra Top scoorden veel directe punten en aanvallend scoorde Misha Nannes en Renske Meijer veel op het midden’, aldus Ingrid Poel. In de tweede set ging het verder en serveerde Top een serie van vijf punten. ‘We kwamen uiteindelijk 17-8 voor, maar ondanks dat ging Compean steeds beter serveren en wij scoorden niet meer in de aanval. Het spel werd slordig aan onze kant.’ Met 25-23 pakte de thuisploeg de setwinst.

In de derde set waren de gasten oppermachtig. Luka Peters kwam er heel goed in, serverend en aanvallend . Ook de dubbele wissel met Jente Schrieken en Rosa Entius liepen prima, 14-25.

In de vierde en laatste set ging het gelijk op. Na een 20-17 achterstand pakte Dinto het goed op en won uiteindelijk met 23-25. ‘We zijn super blij met de vier punten. Niet iedereen haalde het gebruikelijk niveau, maar als je dan uit speelt tegen een team dat prima speelde dan is het mooi dat je wint’, aldus Poel. ‘Volgende week zullen we er een tandje bij moeten zetten tegen Sovoco. Dat gaat goed komen, het wordt vooral een leuke pot in de Doorbraak.’