WARMENHUIZEN – De dames van Dinto zijn bezig aan een sterk seizoen. De volleybalsters bezetten momenteel de tweede plek. Afgelopen woensdagavond trok het de sterke lijn door in het bekertoernooi. De ploeg won overtuigend van VCH, 3-0.

Op papier was het treffen tussen Dinto en VCH een ongelijke strijd. Waar de ploeg van coach Ingrid Poel de nummer twee van de Derde Divisie is, speelt de opponent uit Hoofddorp een klasse lager. In de Promotieklasse speelt VCH tegen het tweede en derde team van Dinto. Voor de thuisploeg was het doel van de bekerwedstrijd dan ook helder. ‘3-0 winnen’, aldus Poel.

Trainingen
3-0 winnen lukte. Dinto speelde scherp en VCH hoefde zich dan ook geen illusies te maken. Voor de ploeg uit Warmenhuizen was het een goed moment om dat wat tijdens trainingen zo vaak beoefend wordt in de praktijk te brengen. Snel spel en de blokkering zijn onderdelen die tijdens de trainingen worden geoefend kwamen er tegen VCH uit.

In het duel in de tweede bekerronde begon Dinto voortvarend. Bij een 6-0 voorsprong in de eerste set konden de gasten iets terugdoen, maar spannend werd het geen moment. Met 14-6 en 20-9 liep de thuisploeg steeds verder weg, met 25-13 als eindstand. De tweede set kende zo mogelijk nog minder spanning, 25-9. Verzwakken deed Dinto niet, ook de derde set was een prooi voor de ploeg, 25-14. En zo was de wedstrijd na iets meer dan vijftig minuten al afgelopen.

Doelstelling
De tweede bekerronde verliep dus voorspoedig voor Dinto, dat vorig seizoen de beker wist te winnen. Voor nu kan het vizier eerst weer op de competitie. Daarin zou de ploeg uit Warmenhuizen weleens hoge ogen kunnen gooien. ‘We hebben geen doelstelling, maar we willen wel zo hoog mogelijk eindigen’, zei Poel. Gezien de jonge leeftijd van de speelsters van Dinto zou promotie een goede stap zijn. Tegen VCH liet het in ieder geval weer zien dat er potentie zit in deze groep. ‘Die meiden hebben onderling afgesproken om er voor te gaan. Als wij zo spelen als nu dan is de top drie haalbaar. Ze verdienen het.’

Dinto – VCH 3-0
Set 1: 25-13
Set 2: 25-9
Set 3: 25-14