WARMENHUIZEN/ZWAAG De dames van volleybalvereniging Dinto wisten in eigen huis met 4-0 te winnen van Simokos. De heren verloren in Zwaag met 3-1 bij Wham Wham.

Dinto dames – Simokos 4-0
Tegen Simokos behaalde Dinto een 4-0 overwinning. “De eerste set ging gelijk op, met name een flinke service druk van Simokos die onze libero Pernilla Boersen probeerde te ontwijken. Dankzij goed net spel van Misha en Sammie bleven wij goed bij”, zei Ingrid Poel. “Wij wisten in de slotfase met beter spel de set naar ons toe te trekken.”

In de tweede set serveerde Linda Schipper van 9-6 naar 16-6. Als er een rally kwam maakten Cindy Pronk en Misha Nannes dit goed af. “Amber Jongejan varieerde in de sets uitstekend, vooral op het midden was het perfect.” zei de coach. In de derde set kwam de ploeg uit Warmenhuizen van 2-2 naar een 15-2 voorsprong. “De verdediging van Simokos zaten er mentaal door heen, 25-14.” De vierde set werd met diezelfde cijfers gewonnen.

Wham Wham – Dinto heren 3-1
De heren van Dinto gingen met slechts zes spelers richting Wham Wham. “We moesten dus in een onwennige opstelling spelen”, zei Sander van den Berg na afloop. “Desalniettemin konden we goed mee komen in de eerste drie sets maar gaven we het zelf uit handen door persoonlijke fouten.” vervolgde de speler.

Wham Wham had nog een paar punten nodig om degradatie te ontlopen. “Dus die waren tot op het bot gemotiveerd. In de laatste set viel alles wel onze kant op en wonnen we nog een setje. Al met al zat er met een beetje mazzel meer in maar zij hebben er voor gevochten en de punten verdient gewonnen.”