WARMENHUIZEN - Met een gemotiveerde instelling heeft de herenploeg van Dinto tegen het uiterst jonge talentvolle Zaanstad een prima overwinning behaald. In drie sets kwam de ploeg van Nikolajev Ligthart tot een prima spelpeil en won verdiend, 3-1.

Ligthart hoefde niet lang te piekeren, toen deze week bleek dat één van zijn diagonaal spelers Erik Mulder op dit moment door een kuitblessure niet kon aantreden. Wouter Piersma had namelijk ook in het verleden de lijnen uitgezet en hij was bereid de honneurs weer waar te nemen. Het had evengoed nogal wat voeten in de aarde. Piersma was de afgelopen maanden nog niet in staat geweest om te trainen. Hij deed dit trouwens prima.

Na een wat aarzelend begin kwam Dinto goed in zijn spel. Vooral in aanvallend opzicht was het team veel secuurder dan de opponent. Een snoeiharde driemeteraanval van Joost van de Berg zorgde voor de eerste setwinst: 25-19. George Nieuwland zorgde met een goede servicereeks voor afstand in het tweede deel. Zaanstad hobbelde continu achter de feiten aan en gaf ook deze set prijs: 27-25.

In de derde set stelde Dinto direct orde op zaken. Ligthart kon al zijn aanvallers blindelings vinden en het liep uit op een kat en muisspelletje: 25-19. Ligthart snapte niet waarom het in de vierde set opeens niet meer lukte: 'Misschien was het toch wat concentratieverlies. We maakten in ieder geval veel slordigheidsfouten.' Met dank aan libero Jelle Loosman bleef de schade in de vierde set tenminste beperkt. Met 21-25 vonden de Zaankanters troost door met een punt terug te keren naar Zaandam.