WARMENHUIZEN – Dinto lijkt zich klaar te maken voor de nacompetitie. De ploeg ging afgelopen zaterdagmiddag met 1-3 onderuit tegen Zaanstad 2, dat daardoor de titel pakte.

In de eerste set was er veel druk van Zaanstad. ‘Serverend maar ook verdedigend waren ze ijzersterk. Er waren een aantal hele lange rally’s waar Cindy Pronk en Pernilla Broersen verdedigend veel hadden en aan beide kanten goed werd aangevallen. Toch vielen ze bijna allemaal in het voordeel van Zaanstad’, aldus Ingrid Poel. ‘Aan onze kant werden ook net even teveel persoonlijke fouten (netfouten) gemaakt.’ Met 12-25 ging de setwinst naar de gasten. Desondanks werd er in fases echt niet slecht gespeeld door de meiden van Dinto. Het enige wat niet liep was de service. ‘Normaal kunnen we hier directe punten scoren, maar de service pass was aan de overkant goed.’

Dinto wist in de tweede set een 14-11 voorsprong te nemen, waarbij Renske Meijer aanvallend en blokkerend een hoofdrol vervulde. Zaanstad slaagde er echter in om meer druk te zetten op Dinto en bij lange rally’s maakte de thuisploeg teveel fouten. Zo konden de bezoekers de set alsnog winnend afsluiten.

Met Luka Peters en Rosa Entius bracht Dinto in de derde set twee speelsters in. Ook om de blokkering wat meer te ontwijken. Tot 12-12 bleef de ploeg bij. Linda Schipper was serverend en aanvallend goed, maar toch bleef het spel zoals de vorige sets. De Zaandammers maakten serverend meer punten en besliste met 18-25 ook de derde set in haar voordeel. ‘Gelukkig wonnen we de laatste set. Nu liepen we ook weer door een service serie van Linda Schipper uit naar 24-19’, vervolgde Poel. Met 25-19 pakte het een punt. ‘Dat hadden we ook verdiend. Er is hard gewerkt en de meiden bleven enthousiast. Dan is het lekker om zo te eindigen.’