WARMENHUIZEN – De dames van Dinto zijn er in geslaagd om zich te plaatsen voor de halve finale van het bekertoernooi. De ploeg verloor weliswaar de eerste set, maar herstelde zich vervolgens knap, 3-1.

Als nummer drie van de derde divisie nam Dinto het in eigen huis op tegen Gemini, de koploper van de promotieklasse. Na afloop van de eerste set sprak coach Ingrid Poel haar ploeg toe. ,,Ja, het ontbrak puur aan agressie vond ik. Wij waren tam. We stonden aldoor voor en eigenlijk lieten we het over ons heen komen” zei de coach na afloop. ,,Zij begonnen wel beter in hun spel te komen, maar bij ons was de service druk niet goed. Wij waren vooral aanvallend te afwachtend. Dat heb ik ook gezegd bij de wissel”.

Herpakken
Na de woorden van Poel wist Dinto het initiatief over te nemen. ,,We deden het in de tweede en derde set heel goed. De service druk was goed en blokkerend pakten we veel meer”. De tweede set was dan ook een prooi voor de thuisploeg, 25-12.

De ploeg uit Warmenhuizen wist ook in de derde set de winst te behalen. Dinto kwam, net zoals in de tweede set, niet meer op achterstand en knokte zich naar een 25-19 setwinst. Toch was de coach op haar hoede. ,,Wij moeten altijd waken voor een terugval. Dit team bestaat uit twee speelsters van vijftien. De rest is achttien à negentien jaar en één is 23” aldus Poel. ,,Dus dat schommelt nog altijd, ondanks dat zij al heel wat ervaring hebben. Je moet de boel echt bij de les houden”.

Door een 25-20 winst in de vierde set plaatste Dinto zich voor de halve finale van het bekertoernooi. ,,Heerlijk. Leuk. Kijken wie we nu krijgen”.