LEIDEN – Dinto bereikte afgelopen maandagavond de bekerfinale. De volleybalsters uit Warmenhuizen wonnen in de halve finale van het bekertoernooi van SKC, 0-3.

In een gelijkopgaande eerste set liep het aan Dinto zijde wat stroperig. SKC speelde een wat langzamer tempo met hogere ballen in de aanval waar Dinto de blokkering niet goed op aanpaste in het begin. ‘De passes van Pernilla Broersen en Linda Schipper lagen prima, maar aanvallend werd er te weinig direct gescoord. Dat ging later in de set beter’, zag coach Ingrid Poel. Jade Goudsblom kwam er aan het einde van de set in en serveerde prachtig de laatste drie punten: 23-25.

Dinto wist zich erna te herpakken en Amber Jongejan serveerde al direct naar 1-5. ‘Ook gingen we zelf iets meer ons eigen ritme spelen. Bij een vrije bal wat meer tempo en zo kon Amber Jongejan de aanvallers wat sneller bedienen.’ Met 14-25 werd de tweede set ruimer gewonnen.

In de laatste set hebben de dames van Dinto het eigenlijk niet meer moeilijk gehad en met 18-25 kwam Dinto op 0-3. Daardoor werd de winst gepakt en is de bekerfinale een feit. Deze zal op 11 mei in Maarssen worden gespeeld. De tegenstander komt uit het duel tussen Vives en Sovoco.