WAARLAND – Derdeklassers Hollandia T en Hugo Boys beleefden afgelopen donderdagavond een sterke start van de Burencup 2018. Op de velden van Con Zelo wisten beide teams een ruime overwinning te boeken.

Na drie weken voorbereiding was het treffen met Hugo Boys het eerste oefenduel voor Con Zelo. De Waarlanders staan dit seizoen onder leiding van Bas IJsselstein die een goed gevoel heeft bij de vierdeklasser. ‘Het is aftasten, maar de klik is er zeker’, zei de coach na afloop. ‘Er waren meerdere spelers die op andere posities stonden. De jongens hebben hun best gedaan.’

Ondanks de inzet, waar niets aan mankeerde, kon Con Zelo niet voorkomen dat de Heerhugowaardse opponent de zege pakte. Op het hoofdveld won Hugo Boys met 1-5. Zowel Bo Groen als Bob de Wit troffen tweemaal doel, terwijl ook Jeffrey de Cocq van Delwijnen tot scoren kwam. Namens de thuisploeg was het Jeroen van Dijk die een fraaie aanval omzette in een doelpunt.

Leuke opzet
Het voorbereidingstoernooi tussen Con Zelo, Hugo Boys, Hollandia T en Dirkshorn kende een goede sfeer. ‘Het is een leuke opzet’, vond Hollandia T coach Ronald de Rooij.

Zijn ploeg zegevierde op de eerste speeldag met 6-1 tegen Dirkshorn. Met drie doelpunten was Thomas Driesse aardig op dreef, waarbij met name zijn derde een fraaie was. Een rake vrije trap was het slotstuk van de wedstrijd die voor de ploeg uit Tuitjenhorn positief verliep, iets wat eigenlijk voor de hele voorbereiding opgaat. 'Wij zijn nu tweeënhalve week onderweg. We hebben goed kunnen trainen op een fantastische grasmat. De vrijwilligers hebben uitstekend werk verricht. We hebben een leuke en enthousiaste groep, ik heb vertrouwen in het komende seizoen.’

Uitslagen:
Con Zelo – Hugo Boys 1-5
Hollandia T – Dirkshorn 6-1