WAARLAND - In 2019 krijgt Waarland een nieuwe sporthal en daarmee nieuwe
sporten: Walking Football, Dynamic Tennis, Pickleball, Tchouckball en Tai Chi/Qigong. Sporten voor iedereen die gezond wil leven, in sociaal verband wil sporten of misschien gewoon zijn ‘oude’ sport weer wil oppakken, maar dan in een ander jasje. Tijdens de demonstratiemiddag op zaterdag 19 januari in Waarlands Dorpshuis kan iedereen tussen 14.00 en 17.00 uur kennismaken met de nieuwe sporten en ze meteen uitproberen. De nieuwe sporten zijn zeer toegankelijk, matig intensief en worden gespeeld op kleinere velden en met lichter materiaal dan gewoonlijk. Daardoor zijn ze voor veel mensen, van alle leeftijden geschikt.


Programma demonstratiemiddag

In de sportzaal:
14.00 – 14.45 uur Dynamic Tennis: een attractieve racketsport; een makkelijke variant van tennis
14.45 – 15.30 uur Pickleball: een combinatie van tafeltennis, tennis en badminton
15.30 – 16.15 uur Tchoukball: een alternatieve vorm van handbal; een mix van basket- , hand- en volleybal
16.15 – 17.00 uur Walking Football: voetbal met kleine doelen en regels die maken dat de sport door iedereen kan worden beoefend.

In de Waarlands Polderzaal:
14.15 – 15.00 uur Tai Chi& Qigong: een van oorsprong Chinese bewegingskunst waarin je leert te focussen op je lichaam en bewegingen, wat rust en ontspanning oplevert. Fysiek voor iedereen geschikt. Het gaat om bewegingen vanuit staande positie) Voor wie wil meedoen volstaat voor alle sporten een makkelijk zittend tenue en zaalsportschoenen. Bij Tai Chi kan men ook gewoon op sokken aan de slag.

Healthcheck/medisch sportuur
Fysiek beperkt? Ook voor hartpatiënten, diabetici, mensen met reumaklachten et cetera is bewegen goed en blijft sporten mogelijk.
Tijdens de demonstratiemiddag kan men zich aanmelden voor een uur sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut. Er is informatie verkrijgbaar m.b.t. deze healthcheck en sportmogelijkheid.