REGIO – Zowel Vesdo (4A) als VZV (4B) leden afgelopen zondagmiddag een nederlaag waardoor directe degradatie bijna onafwendbaar is. Voor Geel Zwart’30 en SRC werd het een prettiger weekend.

Hollandia T – Meervogels’31 1-2
Net zoals op hemelvaartdag verloor Hollandia T van Meervogels’31. In eigen huis liep het duel wel anders dan de uitwedstrijd. Via Stan Groenland kwam de ploeg uit Tuitjenhorn op een 1-0 voorsprong, waarna Danny Burger vlak voor rust een strafschop mistte. ‘Het was een open wedstrijd met kansen aan beide kanten.’ aldus Ronald de Rooij. Vlak voor tijd schoot Thomas Driesse nog op de binnenkant van de paal, maar de nederlaag kon niet worden voorkomen.

Dirkshorn – Geel Zwart’30 1-4
Op eigen veld verloor Dirkshorn met 1-4 van Geel Zwart’30. ‘We speelde wederom een goede partij met veel inzet en probeerde de voetballende oplossing te zoeken’, zei Jeffrey Androg. ‘Na de 2-1 gingen we op zoek naar de gelijkmaker, daardoor werden er aardig wat kansen gecreëerd, maar door het forceren was er veel ruimte achterin en dat werd ons fataal’, vervolgde de coach van Dirkshorn die zijn ploeg het betere van het spel vond hebben. ‘Helaas mocht dit niet baten. We zitten in de hoek waar de klappen vallen.’

Geel Zwart’30 coach Marco Kuut sprak van een terechte overwinning. ‘Een duel waarin we het sneller hadden kunnen beslissen. Bij de 1-2 kreeg Dirkshorn nog de kans om 2-2 te maken maar bij omschakelingen maakten we het goed af.’

Vesdo – VV Schagen 1-5
‘Wat mij betreft is het definitief klaar. Met deze instelling en overtuiging gaan wij geen punten meer pakken.’ sprak Vesdo coach Michel van der Wardt na afloop. Op eigen veld verloor het met 1-6 van Schagen.

Met vijf doelpunten (waarvan drie penalty’s) was Mitch Rekveld behoorlijk op dreef. Drie daarvan waren voor rust. Via een treffer van Vesdo spits Ben Bronder zochten beide ploegen met een 1-3 tussenstand de kleedkamer op. Ook Milan Bakker trof, met een mooi afstandsschot, doel. ‘Voor de rest het was van onze kant een slecht duel, we verdedigde drie à vier meter van onze tegenstander en voetballend was het niet erg goed’, aldus Mike Julsing. ‘Over het algemeen niet zo’n beste wedstrijd maar de drie punten zijn binnen.’

SRC – ZDH 6-0
In eigen huis kende SRC weinig moeite met laagvlieger ZDH. De ploeg uit Schagen was halverwege al zeker van de zege. Zowel Stef Elting als Robbert Fels scoorden tweemaal, terwijl Mark de Vries eveneens het net vond. Na rust bracht Fels de score op 6-0 waardoor het doelsaldo werd opgevijzeld.

Komende zaterdag gaat SRC op bezoek bij Vesdo waarna het de competitie op 27 mei afsluit met een thuiswedstrijd tegen Flevo. Daarna wacht de nacompetitie waarin de ploeg van trainer/coach Ron Weinbrecher mag strijden voor promotie naar de Derde Klasse.

VZV – Con Zelo 1-2
Degradatie lijkt niet meer te voorkomen voor VZV, dat de derby tegen Con Zelo met 1-2 verloor. Na twintig minuten moesten de bezoekers uit Waarland al met tien man verder tegen VZV. Toch werd de 0-1 voorsprong (doelpunt Nijs Bakker) verdubbeld dankzij Niels Leegwater. In de tweede helft scoorde de ploeg uit ‘t Veld de aansluitingstreffer. ‘Daarna bleven we druk zetten wat resulteerde in genoeg kansen. Helaas zat het geluk ons niet mee en konden zij de voorsprong behouden.’ zei Thomas Dekker.

In de eerste helft was er niet echt sprake van een derby. ‘Het tempo was laag en er was weinig strijd. Wij waren effectiever en speelde meer met een gedachte dan VZV. Zelfs met 10 man waren wij beter en creëerden meer kansen’, sprak Mark Pauli na afloop. ‘Echter waren wij in de afrondende fase niet scherp genoeg. In de tweede helft speelde VZV meer vooruit en werd toen pas duidelijk dat wij met tien man speelde, wij kwamen onder druk te staan.’

Pauli: ‘Over de gehele wedstrijd, en gezien het feit dat wij zeventig minuten met tien man speelde, is de overwinning terecht.’

VV Bergen – Nieuwe Niedorp 4-0
Op bezoek bij VV Bergen leed Nieuwe Niedorp een 4-0 nederlaag. ‘De eerste helft was een redelijk gelijkopgaande. Het zag er aan onze kant erg goed uit maar de beloning bleef uit’, zei Mario Kuiper na afloop. ‘We kregen hem er gewoon niet in, dat is super frustrerend.’

Tot overmaat van ramp brak verdediger Wout Rood ongelukkig zijn arm. ‘Toen waren we het kwijt’, vervolgde de coach die zich met Nieuwe Niedorp richt op de nacompetitie waarin handhaving moet worden bewerkstelligt. ‘Voetballend laten we goede dingen zien, als we dit kunnen volhouden en iedereen blijft heel dan zie ik de nacompetitie positief tegemoet.’