T VELD Tegen titelkandidaat VIDO heeft Maedilon/VZV heren 1 de directe degradatie niet af kunnen wenden. Na een goede start stond het voortdurend op een achterstand. Uiteindelijk ging het met een ruim verschil onderuit, 28-34.

Voorafgaand aan het treffen met VIDO was duidelijk dat deze wedstrijd gewonnen moest worden door Maedilon/VZV om überhaupt kans te houden op het ontlopen van directe degradatie. In de eerste tien minuten ging het redelijk gelijk op en kwam het zelfs even kort op voorsprong. ,,We begonnen fel en gingen er voor” zei Rick de Vries na afloop. ,,Daarna mistte we twee kansen en zij scoorden wel waardoor het 3-5 werd. Daarna zakten we af en maakten heel veel domme fouten” baalde de aanvoerder vlak na het eindsignaal.

Halverwege leek het een onmogelijke missie gezien de 12-19 achterstand. ,,Dan kom je met zeven punten achter. Dan ga je weer met teleurstelling de kleedkamer in” zei Rick de Vries.

In het tweede bedrijf liet Maedilon/VZV zien zich niet zomaar gewonnen te geven. De achterstand werd teruggedrongen tot drie punten. Het Purmerendse VIDO herstelde het echter waardoor de missie opnieuw zeer lastig werd. ,,Er was te weinig overtuiging en hun keeper pakte heel veel ballen” aldus de Vries.

Door het verlies tegen VIDO degraderen de heren van Maedilon/VZV uit de hoofdklasse. ,,Oprapen en opnieuw beginnen” vertelde de aanvoerder. ,,We gaan er vol voor en we komen volgend seizoen weer terug” doelt de aanvoerder op een snelle terugkeer in de hoofdklasse van het zaalhandbal. Volgend weekend sluit de ploeg de competitie af met een thuiswedstrijd tegen Tonegido.