OOSTERBLOKKER - Het 1e vrouwenelftal van vv De Blokkers is zondagmiddag kampioen geworden van de 2e klasse E. De ploeg van de trainer/coach Luc Ebbeling wist in de laatste thuiswedstrijd met 2-0 te winnen van Winkel VR1 en zet daarmee de kroon op een sterk seizoen. In negentien wedstrijden werd er slechts eenmaal verloren en een keer gelijk gespeeld en met nog een wedstrijd te gaan bij 't Goy bedraagt de voorsprong op nummer twee, Buitenveldert VR3, nu vijf punten.

Omdat laatstgenoemde ploeg eerder die dag al had gewonnen bij Fortuna Wormerveer wist De Blokkers dat er maar één optie was om in eigen huis kampioen te worden, namelijk door te winnen. Bij aanvang van de wedstrijd was duidelijk dat er toch een hoop spanning in de ploeg zat want niet alles liep naar behoren. Tegenstander Winkel, dat werd gecoacht door Bayern München-speelster Stefanie van der Gragt, was daarbij ook vaak een sta-in-de-weg voor de geel-zwarten. De gasten zijn nog niet gevrijwaard van een nacompetitieplek in de strijd tegen degradatie en kunnen elk punt gebruiken. Het meeste gevaar van de thuisploeg zat hem in de dode spelmomenten doorgaans genomen door Larissa Smit. Na twee gemiste vrije trappen eerder in de wedstrijd moet zij echter toch gedacht hebben dat driemaal scheepsrecht is. Bij een nieuwe kans na een ruim half uur spelen schoot zij namelijk de bal wel met veel precisie tegen de touwen: 1-0.

Dit bleek tevens de ruststand, en ook in de tweede helft bleef die score lang staan al kregen beide ploegen mogelijkheden waardoor de spanning continu voelbaar was. In de laatste twintig minuten werd het echter nog knotsgek omdat scheidsrechter De Winter beide ploegen een strafschop toekende. Winkel kreeg eerst de kans om op gelijke hoogte te komen maar Maryze Borst schoot de bal vanaf elf meter naast. Met nog vijf minuten op de klok kreeg ook De Blokkers een penalty te nemen na een vermeende handsbal, maar nu was het Denise Wouda die bal hoog over schoot. Gelukkig wist Nadia Raadsheer twee minuten daarna met een vlammend afstandsschot alsnog de 2-0 te maken en was het kampioenschap een feit.

VROUWEN ZONDAG 2e KLASSE E

De Blokkers VR1 - Winkel VR1 (2-0)

33. Larissa Smit 1-0
87. Nadia Raadsheer 2-0

Bijzonderheden:
73. Borst (Winkel) mist strafschop
85. Wouda (De Blokkers) mist strafschop

Scheidsrechter: R. de Winter