BEVERWIJK – Na negen overwinningen op rij leed de damesploeg van Dinto afgelopen vrijdagavond een nederlaag. Ook de heren gingen onderuit.

In Beverwijk begon Jonas fel en scherp aan de late avondwedstrijd. ‘Wij hadden het moeilijk in de pass. We konden tot 17-17 bijblijven doordat er aan onze kant te veel werd uitgeserveerd en bij Jonas goed werd verdedigd. In de rally’s konden zij snel tempo spelen en liepen wij achter de feiten aan’, aldus Ingrid Poel.

In de tweede set bleef het bij Dinto onder de maat, maar Luka Peters viel goed in op het midden en scoorde direct. Het bleef tot 14-14 gelijk waarna Lynn Delver aanvallend twee prachtige punten scoorde en daarna lange reeks serveerde. In de derde set kon Dinto de winst net niet naar zich toe trekken. ‘Passend bleef het aan onze kant rommelig waardoor Amber Jongejan vaak naar buiten moest uitwijken. Jonas bleef goed passen, ondanks dat onze service beter ging lopen. Daardoor ontstonden lange rally’s en konden wij het net niet naar ons toe trekken, 22-25.’

In de vierde set trok Dinto de stand weer gelijk. ‘Onze service pass was weer zuiver waardoor er goed het midden kon worden aangespeeld. Ook werd er op snel tempo door Misha Nannes en Renske Meijer gescoord. Lynn Delver bleef ook prima scoren op de diagonaal met snelle ballen achter over.’

In de vijfde set nam Dinto een 1-6 voorsprong en was Jonas het even kwijt, maar de thuisploeg rechtte de rug en boog de achterstand om. In de eindfase verdedigde Jonas sterk om het vervolgens in de rally af te maken. Poel: ‘Het was een spannende wedstrijd waar wij vooral passend en serverend niet ons niveau haalde.’