VOORHOUT – De dames van Maedilon/VZV hebben afgelopen zaterdag wederom een grote stap gezet richting handhaving in de Eredivisie. Op bezoek bij Foreholte werd er met 18-24 gewonnen.

Na overwinningen op E&O en Westfriesland/SEW heeft Maedilon/VZV ook haar derde wedstrijd in de nacompetitie winnend afgesloten. De damesploeg heeft daarmee opnieuw een grote stap gezet richting handhaving in de Nederlandse Eredivisie. Volgend weekend kan de ploeg van coach Betty Plasmeijer zich in de thuiswedstrijd tegen E&O definitief veilig spelen.

De wedstrijd tegen Foreholte, de huidige nummer drie van de degradatiepoule, kende Maedilon/VZV een sterke start. “We kwamen gelijk op een 0-4 voorsprong dus de start was flitsend”, zei Amber Zomerdijk na afloop. “Daarna zakte het wat in en gingen wij mee in het tragere tempo van Foreholte. Hierdoor liepen wij ons vaak vast.” Halverwege keken de handbalsters tegen een 13-11 achterstand aan.

Klein verschil
“In de rust hebben we de koppen bij elkaar gestoken en gezegd dat we ons eigen spel moesten gaan spelen, het spel breed houden en op snelheid de acties maken.” aldus Zomerdijk. Bij de start van de tweede helft trok Maedilon/VZV de stand gelijk waarna het team een voorsprong van één à twee punten hield. “Echter kwamen we niet goed los en we vonden het lastig om de bal in het doel te krijgen”, vervolgde de sluitpost. “In de laatste tien minuten hebben wij de wedstrijd naar onze hand gezet en liepen we uit. We hebben het duel in de tweede helft op vechtlust gewonnen.”

Komende zaterdag kan Maedilon/VZV zich definitief veilig spelen. Zomerdijk: “Wij bekijken het per wedstrijd en gaan er voor de volle honderd procent voor. Het is voor ons nieuw om in de degradatiepoule te spelen en het geeft ook een extra druk omdat er iets te verliezen is. Maar we zijn op de goede weg en wij willen zo goed mogelijk ons eigen spel spelen. Daarmee kunnen wij zevende worden in de poule en hier gaan we voor.”