BALK – Doordat de damesploeg van Dinto vorig seizoen de districtsbeker won mocht het afgelopen zaterdag aantreden in het nationale bekertoernooi. In het Friese Balk speelde de volleybalsters een drietal wedstrijden. Het resultaat was een keurige tweede plek in de poule.

In de eerste wedstrijd nam Dinto het op tegen Sudosa uit Assen. Daarin startte de ploeg van coach Ingrid Poel wat voorzichtig en maakte het vier servicefouten op rij. ‘Je kon merken dat er wel een klein beetje spanning op de meiden zat maar langzamerhand gingen we meer ons eigen spel spelen en werd er na prachtige passes van Pernilla snel tempo naar buiten gespeeld en kon Linda prima rechtdoor langs het blok slaan, 14-25.’ zei de coach. De tweede set ging met 18-25 verloren waardoor het eerste duel een nederlaag opleverde.

In het tweede duel, tegen VC Bolsward, wist de ploeg uit Warmenhuizen met 0-2 te winnen. ‘Vanaf het begin waren we scherp en serveerde Amber naar 5-0. Wij scoorden veel via Indra op de buitenkant en blokkerend pakte onze middens veel.’ Uiteindelijk eindigde de eerste set in 25-14. De tweede set werd met 25-22 gewonnen.

‘Tegen DBS hebben wij 2-0 gewonnen doordat zij zich hebben teruggetrokken na de eerste wedstrijd, helaas’, aldus Poel. ‘Onze diagonaal speelsters Lynn (ziek) en Sammie (blessure) waren afwezig. Dit werd prima opgevangen door de debuterende Rosa (15 jaar).’

Uiteindelijk kon Dinto terugkijken op een sterke volleybaldag. ‘Tweede in de poule, het is een prachtig resultaat in het Friese Balk.’