AMSTERDAM/ZAANDAM - De 33e editie van de Dam tot Damloop is uitverkocht. De beschikbare startbewijzen voor de 10 Engelse Mijl gingen zaterdag in de verkoop en zijn na tweeëneenhalve dag allemaal vergeven. Organisator Le Champion is ontzettend trots dat de interesse voor het hardloopevenement van Amsterdam naar Zaandam op zondag 17 september nog steeds ongekend groot is. Onderdelen waarvoor nog wel ingeschreven kan worden zijn de Damloop by night 5 Engelse Mijl en de Mini Dam tot Damlopen.

Grootste hardloopevenement van Nederland

Met in totaal 50.000 deelnemers is de Dam tot Damloop al jaren het grootste hardloopevenement van Nederland. De ongeëvenaarde sfeer, de IJtunnel, één van de grootste Businesslopen ter wereld en het feit dat start en finish in twee verschillende steden liggen, maken dit evenement zo bijzonder. Voor het zaterdagavondonderdeel, de Damloop by night, kan nog wel worden ingeschreven. De populariteit van deze 5 Engelse Mijl (8 km) door de verlichte straten van Zaandam groeit ieder jaar. De teller staat op dit moment al op 6.000 deelnemers, er kunnen maximaal 15.000 lopers meedoen. Daarnaast is aanmelding voor de Mini Dam tot Damlopen in Amsterdam-Noord en Zaandam nog mogelijk t/m 4 september.

Lopen voor het goede doel

Voor lopers die buiten de boot zijn gevallen, biedt het Dam tot Dam Goede Doelen Project een oplossing. Zij kunnen zich op www.damloop.nl alsnog voor de 10 Engelse Mijl aanmelden bij één van de goede doelen teams. In ruil voor een startbewijs wordt de loper dan gevraagd een bepaald bedrag aan sponsorgeld op te halen. Right To Play is dit jaar weer als het officiële goede doel verbonden aan het evenement.

Dam tot Dam Weekend

Het Dam tot Dam Weekend is met 87.000 deelnemers het grootste sportieve weekend van Nederland. Naast de Dam tot Damloop organiseert Le Champion in hetzelfde weekend ook de Dam tot Dam Wandeltocht met 16.000 deelnemers (16 september) en de Dam tot Dam FietsClassic met 6.000 deelnemers (17 september). Inschrijven voor deze evenementen is vanaf woensdag 12 april mogelijk op www.damtotdamwandeltocht.nl en www.damtotdamfietsclassic.nl.