REGIO – In de Vierde Klasse A pakte Con Zelo in eigen huis de volle buit. De andere competitiegenoten uit de regio gingen onderuit. Zo verloor Schagen ruim bij Flevo en moest Dirkshorn in eigen huis de punten aan DWB laten.

Flevo – VV Schagen 4-0
‘We hebben de hele wedstrijd erg slecht gevoetbald. Ook al moet ik zeggen dat je op het veld van Flevo niet echt kan voetballen’, zei Mike Julsing na afloop. In Middenmeer werden er vele lange ballen gespeeld en de gastheer wist de meeste duels te winnen. Halverwege was het duel nog in evenwicht, maar na de pauze liep Flevo uit. ‘We begonnen heel eventjes goed maar daarna lieten we het toch liggen. Nadat ze de 1-0 maakten gaven we het een beetje op en creëerden we weinig. Uiteindelijk stapten we met een 4-0 verlies van het veld af.’

De Koog – SRC 3-0
Ook SRC ging onderuit. De ploeg trad met een gehavende ploeg aan tegen De Koog. Dat SRC Bas Pater en Branco Kunst in het tweede bedrijf, bij een 1-0 tussenstand, verloor hielp niet bepaald mee. Toen De Koog tien minuten voor tijd een rode kaart kreeg rook de ploeg uit Schagen de kans. ‘Toen gingen wij alles of niets spelen en scoorden zij nog twee keer’, aldus Branco Kunst.

Geel Zwart’30 – Succes 0-4
Geel Zwart’30 moest in eigen huis de punten aan Succes laten. ‘In de tweede helft was Succes gewoon beter. Het is een terechte uitslag’, zei Marco Kuut na afloop. In de eerste helft kwam Succes met wat geluk op voorsprong toen Geel Zwart bij een klutsbal in eigen doel werd getikt. ‘Daarna hadden we drie kansen om een doelpunt te maken’, zag Kuut. Uiteindelijk liepen de gasten in het laatste kwartier uit naar een 0-4 zege.

Dirkshorn – DWB 0-2
‘Het was geen goede wedstrijd’, stelde Jeffrey Androg. Op eigen terrein ging Dirkshorn tegen DWB met 0-2 onderuit. Nadat de gasten vlak na rust op voorsprong was gekomen kreeg de gastheer via een penalty de uitgelezen mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. De strafschop werd door Nick Smit gemist. ‘Anders was de wedstrijd misschien anders verlopen.’ Na een rode kaart (2x geel) voor Vincent Fontaine liep DWB uit naar 0-2.

Con Zelo – Wieringerwaard 3-0
Con Zelo deed tegen Wieringerwaard wat het moest doen. ‘Je moet ze wel winnen en gelukkig deden we dat’, stelde Bas IJsselstijn. In de openingsfase wist Sander Houtenbos de score te openen. ‘Hij dribbelde van rechts naar links en schoot hem over de keeper in de verre hoek’, beschreef de coach de openingstreffer. Oog in oog met de doelman wist Niels Leegwater de score te verdubbelen. In de tweede helft kopte Geert de Graaf voor de 3-0. ‘We waren de bovenliggende partij en waren op elke positie binnen.’