REGIO – Con Zelo kan met een goed gevoel toewerken naar de nacompetitie. Voor VV Schagen, Dirkshorn, SRC en Geel Zwart’30 zit het seizoen erop.

Con Zelo – DWOW 2-1
De thuiswedstrijd tegen kampioen DWOW was voor Con Zelo de generale richting de nacompetitie waarin het gaat meedingen om promotie naar de derde klasse. ‘We gaan met een goed gevoel de nacompetitie in. We treffen Winkel. Dat wordt enerverend’, stelde Bas IJsselstijn.

In eigen huis wist Con Zelo te winnen van DWOW. Toch zag het daar halverwege niet naar uit. ‘Want toen stonden we meer dan terecht met 0-1 achter. Het had ook 0-5 kunnen zijn’, zag de oefenmeester. De gasten lieten de kansen echter onbenut waardoor de ploeg uit Waarland in de wedstrijd bleef. ‘Na rust kwamen we los.’ Met twee doelpunten boog Niels Leegwater de 0-1 achterstand om in een 2-1 zege.

Wieringerwaard – VV Schagen 1-3
Tegen het reeds gedegradeerde Wieringerwaard was Björn Stathi de grote man in de laatste wedstrijd van VV Schagen, dat na de zomer met SRC verder gaat als Schagen United.

Zowel de 0-1 als de 0-2 kwam op naam van Björn Stathi. Na de aansluitingstreffer van Job Jimmink bepaalde Stathi de eindstand op 1-3.

Dirkshorn – SRC 2-2
Dirkshorn en SRC speelden op de laatste speeldag in een onderling duel met 2-2 gelijk. ‘Voor rust hadden wij het betere van het spel, maar vergaten afstand te nemen. Na rust was SRC de betere partij, maar dat kwam pas halverwege tot uiting’, aldus Björn Ruijs.

In het eerste bedrijf was het Wilco Gootjes die Dirkshorn op voorsprong bracht. Na een zeer korte rust schoot Maik Heijblom de bal snoeihard met de binnenkant voet langs de goed keepende Rick Jonker. Dankzij Ruijs, die SRC doelman Tim Bijpost met een bekeken schot in de kruising kansloos liet, leek de gastheer de competitie winnend af te sluiten. Robbert-Jan Klein besliste met de 2-2 echter anders. Klein: ‘Al met al hebben we de competitie positief afgesloten en heeft André Rijnders alles goed op de rit gekregen in de tweede helft van de competitie.’

Flevo – Geel Zwart’30 3-5
Geel Zwart’30 speelde in Middenmeer een sterke eerste helft. De ploeg beloonde zichzelf via Luke Broersen, Joeri van Klink en Mattijs Bleijendaal driemaal. ‘In de eerste helft waren wij beter, na rust was Flevo dat. Het was gelijk opgaand en vrij gemoedelijk’, aldus Bleijendaal. ‘Er stond voor beide teams natuurlijk niets meer op het spel.’

Na de pauze kwam Flevo terug tot 2-3, waarna Bleijendaal de 2-4 voor zijn rekening nam. Opnieuw deed de gastheer wat terug, maar Broersen bepaalde de eindstand op 3-5. Zo zit het seizoen erop voor Geel Zwart. ‘We hadden nog wel een toetje willen doen, maar helaas zat dat er vanwege de tweede seizoenshelft niet in.’