REGIO – In de vierde klasse boog Geel Zwart’30 tot twee keer toe een achterstand om. Dirkshorn ging op eigen veld onderuit tegen Con Zelo terwijl Schagen de punten aan DWOW moest laten.

DWB – Geel Zwart’30 2-3
In De Weere begon DWB sterk en won veel duels. Uit een van de kansen die werden gecreëerd wist het de score te openen. Snel erna wist Lex Tas de gelijkmaker te produceren. Met een schot in de kruising was het opnieuw DWB dat de leiding nam.

‘Na rust waren we feller en kregen meer kansen’, zag Mattijs Bleijendaal. Lex Tas trok de stand gelijk en snel daarna volgde de 3-2 uit een vrije trap die in de zestien viel. Ditmaal met Sam Dekker als doelpuntenmaker. ‘Daarna was er veel druk van DWB, maar de verdediging stond goed en sterk. We hielden goed stand.’

Dirkshorn – Con Zelo 1-2
Op bezoek bij Dirkshorn domineerde Con Zelo in de eerste helft. ‘Er was geen vuiltje aan de lucht’, aldus Bas IJsselstijn. Nadat Stef Smit vanaf elf meter voor de 0-1 had gezorgd maakte Sander Houtenbos de 0-2. Nog voor rust deed Dirkshorn via Nathan Gootjes iets terug.

‘Na rust konden we het niet meer opbrengen wat we voor rust deden’, vervolgde de coach van Con Zelo. Bij de thuisploeg ging het juist beter lopen. ‘De tweede helft was voor ons. We gingen wat anders voetballen met een doorgeschoven centrale verdediger met hoog druk zetten. Daardoor kwamen we meer in balbezit, alleen ontbrak het aan een goede pass in de eindfase’, zei Jeffrey Androg.

VV Schagen – DWOW 0-1
‘In de eerste helft begonnen we erg zwak. We zakten erg in en verdedigden niet kort op de man’, aldus Mike Julsing. ‘Hierdoor kregen zij ruimte en uiteindelijk scoorden ze uit een onmogelijke positie.’ Na rust stond het beter bij Schagen. Het gaf meer druk op de verdediging van DWOW waardoor de gasten minder ging voetballen. Julsing: ‘Helaas hebben we toch geen puntje gepakt.’