SINT PANCRAS - Ondanks er een nederlaag werd geleden kon Con Zelo tevreden terugkijken op het eerste bekerduel van het seizoen. Op bezoek bij Vrone wist het een goede indruk achter te laten door met name voor rust het de thuisploeg erg lastig te maken, 5-2.

In de slotfase kon Vrone uitlopen naar een riante voorsprong. Doordat Con Zelo, dat met veel strijd en inzet een geduchte tegenstander bleek, er conditioneel doorheen zat kon de thuisploeg via de flanken meerdere keren het vijandige doel onder vuur nemen, al bleek doelman Marco Houtenbos veelvuldig een sta in de weg voor de ‘Pancrassers’. In de slotfase kon alleen Lex de Jong tot scoren komen. Het was ook de fraaiste treffer van de avond. Na een keurige voetbeweging van Kevin Oudejans en een dito breedtepass was Lex de Jong het eindstation van een vloeiende aanval. Aan de andere kant konden de Waarlanders er ook enkele keren doorkomen, maar de pogingen waren tevergeefs.

Gelijkwaardig
Waar Vrone na rust het initiatief langzaam overnam, was het duel in de eerste helft aardig in evenwicht. Na negentien minuten bracht Niels Leegwater de Waarlanders via een behendige stift op 0-1. Een communicatiefout achterin leverde tien minuten voor rust echter de gelijkmaker op dankzij een alerte Daniël Leijen. Niet veel later was Dennis Konijn met een kopbal verantwoordelijk voor de 2-1, maar nog voor rust trokken de bezoekers de stand alweer gelijk. Een beheerste schuiver langs de Vrone doelman van Leegwater betekende de 2-2 ruststand.

Voorsprong
In het tweede bedrijf pakte Vrone de voorsprong. In een tijdsbestek van zes minuten liep de ploeg via Wout Adams (stift) en invaller Pim Nierop (schot) uit naar een 4-2 voorsprong, welke dus vlak voor tijd werd uitgebouwd. ‘Wij spelen ons eigen spel en dat is risicovol. Vandaag pakte dat goed uit’, reageerde Bas IJsselstein na afloop. ‘Ik ben het meest trots op de inzet en de mentaliteit.’

Afgelopen donderdag gaf IJsselstein al aan dat de klik met de spelersgroep er is. Tegen Vrone werd dat nog meer zichtbaar. ‘Deze wedstrijden worden gezien als oefenduels. We kunnen elkaar leren kennen. En vandaag hebben wij onze huid duur verkocht.’

Vrone - Con Zelo 5-2 (2-2)
19. 0-1 Niels Leegwater
34. 1-1 Daniël Leijen
40. 2-1 Dennis Konijn
43. 2-2 Niels Leegwater
59. 3-2 Wout Adams
65. 4-2 Pim Nierop
86. 5-2 Lex de Jong

Vrone: Van der Laan. De Moel (Leek/67), De Wit, Groenenboom, O. De Jong. Adams, Van Veen, Oudejans. Verkuil (Nierop/57), Leijen (L. De Jong/46), Konijn.

Con Zelo: M. Houtenbos. Roel Smit, Stef Smit, Dekker. P. De Graaf, Van Balgooy (Borst), Ralph Smit, Doodeman. Leegwater (Bakker), S. Houtenbos, Van Dijk (G. De Graaf).