REGIO In de regio Schagen heeft Winkel met ruime cijfers weten te winnen. Een klasse hoger won ZAP, mede dankzij de productieve Jild Wardenaar. Koploper Kleine Sluis wist op bezoek bij VIOS W de drie punten te pakken.

VIOS W – Kleine Sluis 0-3
In Warmenhuizen won Kleine Sluis met 0-3. De eerste twee doelpunten werden vanaf de penaltystip gemaakt. ,,Het was een moeizame wedstrijd van onze kant. We kwamen mede door het slechte veld niet in ons eigen spel” vertelt Michel Jansen. ,,Het teamuitje van gisteren zorgde er misschien ook een beetje voor dat het iets moeilijker ging vandaag dan anders. Maar wij hebben het altijd wel lastig tegen VIOS”.

Bij de thuisploeg was er teleurstelling. ,,Het was niet echt terecht, dan komt het geluk van de koploper om de hoek kijken. Wij waren in de aanval maar we kregen helaas twee strafschoppen tegen en ook nog een veldgoal” zei Ivo Rohling. ,,Zuur hoor”.

Limmen – Hollandia T 3-3
Op bezoek bij Limmen speelde Hollandia T met 2-2 gelijk. ,,Het was een gelijkwaardig duel. We kregen beiden veel kansen” zei Ronald de Rooij na afloop. ,,Vienes Tijsen was uitstekend. Na de 1-2 kregen we kansen op de 1-3. Toen nam de scheidsrechter rare beslissingen”.

De doelpunten van de ploeg uit Tuitjenhorn vielen via Rory Burger, Geert Wit en Thomas Driesse. ,,In de negentigste minuut werd er op advies van de grensrechter een zuiver doelpunt afgekeurd terwijl de scheidsrechter de 2-2 van Limmen wel goedkeurde toen onze grens vlagde” besluit de Rooij.

ZAP – Egmondia 5-1
Een hattrick van Jild Wardenaar zorgde er mede voor dat ZAP won van Egmondia. Via een kopbal en twee ongenadig harde schoten kende Wardenaar een sterke middag. ,,Heerlijk om in zes minuten tijd een hattrick te maken”.

Nadat Mats Dekker vanaf de stip de vierde binnen schoot, wist Robin Schouwvlieger de vijfde binnen te schieten. Wardenaar: ,,Daarna nog een klein 'smetje' op de wedstrijd. Tarik Awlad haalde een doorgebroken speler onderuit. Het was niet nodig maar gelukkig kreeg hij geen kaart”. Wel volgde er een penalty waardoor Egmondia iets terug kon doen.

SRC – Geel Zwart’30 2-2
,,In de eerste 25 minuten hadden we het zwaar omdat SRC er bovenop zat met een zeer goed spelende Robert Jan Klein en ook de tweede goal maakte” zei Marco Kuut. ,,We hadden teveel respect voor de tegenstander. In plaats van de 3-0 te maken, scoorde wij de 2-1. Hierdoor kwamen we meer onder de druk vandaan en maakte we de 2-2”.

Kuut: ,,De tweede helft was vermakelijk met kansen van beide kanten, Wij waren gelijkwaardig aan SRC en het punt was verdiend”.

VESDO – Dirkshorn 1-1
Tegen Dirkshorn pakte VESDO een punt. ,,We hadden op basis van de tweede helft iets meer verdiend” vond Michel van der Wardt. ,,Het was jammer dat de 1-1 redelijk laat viel”. In twee instanties wist Dirkshorn na een kwartier op een 0-1 voorsprong te komen. ,,Daarna waren er veel lange ballen en werd het rommelig” vervolgde de coach. ,,We hebben met veel strijd, inzet en gretigheid geprobeerd om het Dirkshorn zo moeilijk mogelijk te maken”.

In de tweede helft was VESDO naarstig op zoek naar de gelijkmaker. ,,Een scrimmage voor het doel, schoten die geblokt werden en reddingen op de doellijn” somt Van der Wardt de kansen voor zijn ploeg op. Zelf moest de ploeg uit Schagerbrug ook van de lijn redden. ,,Vlak voor tijd kwamen we op 1-1. Matthijs van Zaal scoorde na een dribbel in de lange hoek. We hebben nog geprobeerd de 2-1 door te drukken maar die viel niet”.

Winkel – ZDH 7-1
Op eigen veld boekte Winkel een afgetekende 7-1 zege op ZDH. ,,We begonnen zoals vooraf afgesproken, zeer scherp en agressief waardoor het scorebord na één minuut de brilstand verliet en na ruim een half uur 4-0 vermelde” vertelde Martijn Gootjes na afloop. ,,Zo hebben we ZDH nooit het gevoel gegeven dat er iets te halen viel in Winkel”.

De doelpunten voor rust vielen via Jeroen Smit (2x), Rick Fijnheer en Robbie Schouten. ,,Het enige dat we onszelf konden verwijten is dat we daarna niet gedisciplineerd zijn blijven spelen. Zo gaven we zelfs nog een tegendoelpunt weg en eindigde de wedstrijd slecht in 7-1, waar de dubbele cijfers met groot gemak gehaald had kunnen worden” besluit de coach. Na rust wisten Thijs Visser, Jim Berndt en opnieuw Rick Fijnheer te scoren. Namens ZDH trof Timo Westdorp doel.

VZV – Hugo Boys 1-6
In eigen huis verloor VZV met ruime cijfers. De derby tegen Hugo Boys eindigde in 1-6. Halverwege keek de ploeg van Duncan Muskiet al tegen een 0-2 achterstand aan. In het tweede bedrijf wisten de bezoekers verder uit te lopen.

Namens VZV wist Kevin Weel nog wel de 1-2 te maken, maar uiteindelijk bleek dit slechts een eretreffer. Door de nederlaag blijft de ploeg uit ‘t Veld op de laatste plaats staan met slechts vier punten.

KSV – Nieuwe Niedorp 2-0
Op bezoek bij subtopper KSV verloor Nieuwe Niedorp met 2-0. ,,Beiden ploegen stonden op de zestien zonder dat er veel werd gecreëerd. En wat er werd gecreëerd leverde weinig op. Er was veel strijd” zei Mario Kuiper na afloop. Nadat de thuisploeg via een strafschop op 1-0 kwam mocht Nieuwe Niedorp na rust op zoek naar de gelijkmaker. ,,Eigenlijk was het redelijk hetzelfde beeld. Wij hebben wat meer gecreëerd dan zij, maar wij kregen hem er niet in” vervolgde de coach. ,,Wij probeerden om iets te forceren en zochten naar gelijkmaker. We gingen meer naar voren spelen en toen scoorden zij vlak voor tijd de 2-0”.

,,Wij hebben teveel energie moeten liggen in de wedstrijd om een achterstand ongedaan te maken. Dan is het alleen maar proberen en pompen. Hard werken. Kan ze absoluut niet verwijten dat ze niet hard hebben gewerkt". Ondanks de nederlaag ging Kuiper niet chagrijnig naar huis. ,,We zijn bezig met een leuke reeks en daar had KSV prima achteraan gemogen van mij”.

Alcmaria Victrix – Con Zelo 2-4
In Alkmaar won Con Zelo met 2-4 van Alcmaria Victrix. Halverwege stond de ploeg uit Waarland op een 0-1 voorsprong via Jan Dodeman. ,,Een goed voetballend Alcmaria wist de kansen niet te benutten” had Mark Pauli gezien. In de tweede helft wist John Dodeman de 0-2 te maken. ,,Vervolgens werd het 2-2 door een empathisch verdedigend Con Zelo” vervolgde de coach.

,,Echter, op inzet en karakter maakten wij de 2-3 door John dodeman en een waanzinnige 2-4 door Sander Houtenbos” aldus Pauli. In blessuretijd kwam Alcmaria via een penalty terug tot 3-4. ,, Al met al een zwaar bevochten overwinning. We hebben dit behaald op inzet en vechtlust. Iets wat vorige week ontbrak”.