REGIO – Het treffen tussen Con Zelo en Geel Zwart’30 heeft geen winnaar opgeleverd. De ploeg uit Waarland kwam op een 2-0 voorsprong, maar de gasten wisten terug te komen. Dirkshorn en SRC wisten hun duel winnend af te sluiten, terwijl VV Schagen verloor.

Con Zelo – Geel Zwart’30 2-2
Met blessures voor Max de Wit (tijdens warming-up) en Mike Dekker (na botsing) kreeg Con Zelo tegen Geel Zwart’30 twee keer een tegenvaller. Toch ging de ploeg een kwartier voor tijd nog met 2-0 aan de leiding en stevende het af op een overwinning. ‘We hadden het over de streep moeten trekken’, aldus Bas IJsstelstijn. Geert de Graaf opende vlak voor rust de score. ‘Dat was zuur’, aldus Marco Kuut. Door de vele blessurebehandelingen was het een rommelige eerste helft.

Na rust verdubbelde Jeroen van Dijk de score. De gasten kregen meerdere kansen om te scoren, maar vonden de doelman telkens op hun pad. In het laatste kwartier bezorgde Mattijs Bleijendaal met twee treffers Geel Zwart’30 toch nog een punt. Kuut: ‘Vooraf ben je blij met een punt, maar achteraf hadden we deze wedstrijd kunnen winnen. Een compliment aan de groep met de vertoonde veerkracht.’

Dirkshorn – Flevo 1-0
In eigen huis won Dirkshorn met 1-0 van Flevo. ‘Voor rust waren we voetballend beter dan Flevo’, aldus Bjorn Ruijs. Na zes minuten tekende Nick Smit voor de 1-0. ‘Naast de goal hadden we nog wat kansjes gecreëerd, maar geen goals meer kunnen maken.’ Aan de andere kant werd er door de gasten nog een penalty gemist. Na rust werd Dirkshorn door de tegenwind wat naar achter gedrukt, maar kwam het niet echt in gevaar. Zelf kwam het er enkele keren uit, maar het slaagde er niet in de score te vergroten.

FC Medemblik – SRC 2-3
‘We begonnen goed en kwamen snel op voorsprong door een goed uitgespeelde aanval’, zei Robbert Jan Klein. De aanvaller nam de 0-1 voor zijn rekening. FC Medemblik wist de stand echter weer gelijk te trekken. ‘Daarna kregen zij het overwicht, maar dat was niet van lange duur.’ Achterin stond het goed bij SRC en na een mooie aanval bracht Klein de stand op 1-2.

Na de pauze had Medemblik het overwicht waaruit het ook tot scoren kwam. Vanaf elf meter bezorgde Klein zijn ploeg uiteindelijk de overwinning. ‘Nu deze reeks voortzetten en de komende twee wedstrijden zes punten bij DWOW ophalen.’

VV Schagen – JVC 0-5
‘In de eerste helft liepen we alleen maar achter de bal aan. We liepen onszelf kapot’, stelde Mike Julsing. ‘Als we gingen aanvallen konden we de bal niet vast houden en verloren we hem snel. JVC ging bij VV Schagen halverwege al met 0-2 aan de leiding. ‘Na rust gingen we 4-4-2 spelen om zo te proberen wat meer duels te winnen op het middenveld. Maar ze waren voetballend beter en sterker in de duels.' Het duel eindigde in 0-5 voor de gasten uit Julianadorp.