REGIO – SRC heeft een 3-0 voorsprong niet weten vast te houden. De ploeg moest daardoor genoegen nemen met een punt. Ook Geel Zwart’30 speelde gelijk. Con Zelo won wel, terwijl VV Schagen en Dirkshorn onderuit gingen

SRC – De Koog 3-3
SRC begon in eigen huis voortvarend tegen De Koog en na twintig minuten ging de ploeg al met 3-0 aan de leiding. Robbert Jan Klein, Jard Mooij en opnieuw Klein kwamen tot scoren. Daarna waren er aan beide kanten weinig kansen, maar met twee rake afstandsschoten van buiten het strafschopgebied bracht De Koog de spanning weer terug.

Door de twee tegentreffers werd het weer een wedstrijd. ‘Hierdoor werd de tweede helft gewoon weer moeilijk voor ons terwijl we 3-0 voor stonden.’ Na een goede actie viel de 3-3, waarna er niet veel meer gebeurde. Branco Kunst: ‘Het is een teleurstellend resultaat voor ons, aangezien je een 3-0 voorsprong nooit meer mag weggeven, maar helaas.’

VV Schagen – Flevo 2-3
Tegen Flevo leed VV Schagen een 2-3 nederlaag. ‘In de eerste helft voetbalden we goed, hadden rust aan de bal en creëerden kansen’, zag Mike Julsing. Een van de kansen leverde een doelpunt op via Kevin Weggemans. Door niet scherp verdedigen kon Flevo echter weer op gelijke hoogte komen.

Na een mooie aanval tekende de jarige Cas Schoen voor de 2-1. ‘Na de rust gingen we met een goed gevoel het veld op, maar we voetbalden niet meer zoals de eerste helft’, vervolgde Julsing. ‘We gaven alleen maar lange ballen.’ Flevo profiteerde er optimaal van en won uiteindelijk met 2-3.

Succes – Geel Zwart’30 1-1
Succes en Geel Zwart’30 deelden in hun onderlinge treffen de punten. Al snel kwam de ploeg uit ‘t Zand op achterstand, maar via Lex Tas kwam het weer op gelijke hoogte.

De 1-1 ruststand bleek uiteindelijk ook de eindstand in Hippolytushoef. Daardoor liet Geel Zwart’30 de kans om te klimmen op de ranglijst liggen.

Wieringerwaard – Con Zelo 0-1
Tien minuten na rust schoot Niels Leegwater na een goede combinatie de bal binnen. Het bleek uiteindelijk het enige en dus winnende doelpunt bij het treffen tussen Wieringerwaard en Con Zelo. ‘We hebben onszelf tekort gedaan. Het voetbal was niet goed’, zei Bas IJsselstijn na afloop. Maar, zo relativeerde de coach, ‘We hebben geen kans tegen gekregen en zelf een aantal kansen gehad. Al met al prima, 0-1 winst.’

DWB – Dirkshorn 2-0
Dirkshorn verloor in De Weere van DWB. 'In de eerste helft waren we de bovenliggende partij, maar we vergaten te scoren', aldus Björn Ruijs. 'In de tweede helft kwam er bij ons echt niks meer uit.'
Het duel werd na rust opgeschrikt. 'Door een ongeval met één van onze spelers die even out was en daarna door ambulance personeel werd gecheckt. Dit wierp een schaduw over de wedstrijd. Gelukkig maakt hij het weer goed.'