REGIO – Na vier wedstrijden is Con Zelo nog altijd ongeslagen in de Vierde Klasse A. Datzelfde geldt voor Geel Zwart’30 dat ook vandaag zegevierde. SRC ging op eigen veld onderuit tegen Dirkshorn en VV Schagen hield de punten in eigen huis.

DWOW – Con Zelo 1-1
Op bezoek bij DWOW speelde Con Zelo met 1-1 gelijk. Voor rust zag het er niet naar uit dat de Waarlanders met een punt op zak zouden vertrekken. ‘In de eerste helft was niet goed. Zij kregen veel kansen en waren de bovenliggende partij. Het had ook 5-0 kunnen zijn, maar onze doelman Marco Houtenbos heeft ons echt gered. Hij was de beste man van de wedstrijd’, zei trainer/coach Bas IJsselstijn na afloop. ‘Na rust kantelde het, ging het meer richting ons en maakten wij het spel.’

Het was Niels Leegwater die namens Con Zelo tot scoren kwam. De rechtsbenige speler schoot de bal met zijn linkerbeen vol in de winkelhaak. Verder dan 1-1 kwamen beide teams niet. IJsselstijn: ‘Je moet altijd tevreden zijn met een punt. We houden de ongeslagen status.’

VV Schagen – Wieringerwaard 3-1
VV Schagen boekte afgelopen zondagmiddag de eerste competitiezege van het seizoen. In eigen huis bleek het met 3-1 te sterk voor Wieringerwaard. ‘In de eerste helft was het tempo van onze kant laag. In de tweede helft gingen we beter voetballen en was het tempo hoger.’ zei Mike Julsing na afloop.

In die tweede helft opende Schagen al snel de voorsprong. Op aangeven van Jay van Steijn bracht Mike Julsing de stand op 1-0. In de laatste twintig minuten trok de gastheer de zege naar zicht toe. Zowel de 2-0 als de 3-0 kwamen op naam van Jay van Steijn die dus een belangrijke rol vertolkte bij Schagen. Via Kay Bakker kon Wieringerwaard nog wat terug doen, maar de zege kwam niet meer in gevaar.

SRC – Dirkshorn 0-1
In eigen huis leed SRC de tweede nederlaag van het seizoen. Ditmaal ging het onderuit tegen Dirkshorn. Een zondagsschot van Wessel Stam bleek beslissend. Het was bedoeld als een voorzet, maar de bal belandde in de rechter kruising.

‘We hebben alleen de eerste tien à twintig minuten kansen gecreëerd. Daarna was het slecht’, zei Robbert Jan Klein na afloop. Dirkshorn liet in de tweede helft nog een open kans onbenut. ‘Voor de rest was de wedstrijd vooral slecht en hadden wij niets in te brengen. De passes kwamen niet aan en kansen werden niet gecreëerd.’

De zege ging dus naar Dirkshorn. ‘We hadden in de eerste helft geen grip op de lopende mensen op het middenveld. Na rust hadden we controle over het middenveld. We creëerden drie honderd procent kansen en hadden uit moeten lopen’, aldus Jeffrey Androg. ‘Uiteindelijk wonnen we op karakter en door als team een hoop energie te leveren.’

Geel Zwart’30 – Flevo 4-2
Voor Geel Zwart’30 was het een prima zondag. In eigen huis won het de kermiswedstrijd van Flevo. ‘In de eerste helft hebben we goed gespeeld en maakten we mooie doelpunten’, zei Marco Kuut. In het eerste bedrijf kwamen Jorin Molenaar, Lex Tas en Mattijs Bleijendaal tot scoren ‘Na rust was het matig waarin we niet goed uit de kleedkamer kwamen en gelijk een doelpunt tegen kregen. We hebben veel kansen gecreëerd maar niet benut.

Flevo wist de 3-2 te maken. Kuut: ‘Dan kan het een moeilijke wedstrijd worden, maar gelukkig maakte Mattijs Bleijendaal direct 4-2 en was de wedstrijd gespeeld.’