IJSSELSTEIN – De competitie zit er op voor de volleybalsters van Dinto. Op bezoek bij nummer twee Vives ging de ploeg uit Warmenhuizen met 3-1 onderuit.

“In de eerste set had Vives duidelijk de opdracht gekregen om niet op onze libero Pernilla Boersen te serveren. Ondanks dat konden Indra Top en Cindy Prok een goede service pass afleveren bij Amber Jongejan”, zei coach Ingrid Poel na afloop. “Er waren prima aanvallen door het midden en blokkerend ging het redelijk.” Dinto bleef bij tot 14-14 , daarna voerde Vives de druk omhoog en won de thuisploeg met 25-20.

Vives wist in de tweede set al snel een 7-3 voorsprong op te bouwen. “Jente kwam als setter in het veld. Wij werden wat scherper en pakte verdedigend wat meer ballen. We kwamen weer bij tot 13-14 . Daarna zakte het weer in en werd het rommelig.” aldus Poel. De tweede set ging uiteindelijk met 25-17 verloren.

De derde set werd wel gewonnen door Dinto. Bij 17-18 kwamen we weer in ons ritme.” De laatste set werd met 25-22 verloren. “Het was een wedstrijd waarbij wij teveel schommelde om het niveau te halen. Vives speelde daarentegen een constante wedstrijd.”