SCHAGEN – In de laatste minuut besloot Scagha’66 met een meevoetballende keeper te gaan spelen. Het leek geen succes op te leveren, totdat een aanval achttien seconden voor tijd succesvol was. Het was Brent Braaksma die de gastheer op de valreep een punt bezorgde, 4-4.

De vreugde bij Brent Braaksma na het doelpunt zei genoeg. Achttien seconden voor tijd viel immers de 4-4. Dat hij kon scoren was voor een groot deel te danken aan Robin Schouwvlieger, die er met een voorzet voor zorgde dat Braaksma bij de tweede paal kon binnen tikken. Het leverde Scagha’66 tegen LTC op de valreep nog een punt op. Dat bleek ook wel toen de thuisploeg na de gelijkmaker niks meer forceerde. ‘Na 4-4 vroeg Robbert Jan (Klein, red.) of we voor de winst zouden gaan. We besloten genoegen te nemen met een punt. Daar mogen we blij mee zijn’, zei Jeroen Pater na afloop.

Lastig
Net zoals in de uitwedstrijd, toen er met 3-4 werd gewonnen, had Scagha’66 het aardig lastig met LTC. ‘We hebben ons veel teveel gefocust op hun nummer 4 (Mohamed Faraouni, red.). Hij is echt de beste. We wisten van de uitwedstrijd nog wat hij kon’, aldus Pater. ‘Dat was zonde. Na tien minuten pakten we het op.’

Toen de gastheer beter in het spel kwam keek het al tegen een 0-1 achterstand aan, nadat een schot van de bezoekers via beide doelpalen achter doelman Ruud Dekker eindigde. Na tien minuten trok Mike Julsing de stand met een schot uit de rebound weer gelijk, maar nog geen minuut later kwam LTC weer op voorsprong. Ditmaal was een een schot in de verre hoek Scagha’66 te machtig. ‘We hadden het erg lastig tegen hun. In het begin waren we niet scherp, daarna pakten we het aardig op.’ Nog voor rust had de ploeg, bij wie Edwin Russer en Nick Broersen ontbraken, de score omgebogen. Robin Schouwvlieger prikte de bal in de korte hoek, waarna Klein van afstand in de linkerhoek raak schoot.

Spanning
Net zoals voor rust bleef het treffen in Schagen ook in de tweede helft spannend. De thuisploeg begon sterk maar liet de kansen onbenut. LTC ging er beduidend beter mee om en via Marc Heerings en een eigen doelpunt nam het weer de leiding. Een minuut voor tijd speelde Mike Julsing als meevoetballende keeper om zo iets te forceren. ‘Je krijgt een hoop kansen en dan hoop je dat hij goed valt’, zei Pater over de slotfase. Hij viel goed, met Braaksma als gevierde man.

Scagha’66 – LTC 4-4 (3-2)
0-1 Robert Hamming, 1-1 Mike Julsing, 1-2 Mohamed Faraouni, 2-2 Robin Schouwvlieger, 3-2 Robbert Jan Klein, 3-3 Marc Heerings, 3-4 Eigen doelpunt, 4-4 Brent Braaksma.