SCHAGEN – Speelronde vier van het amateurvoetbal stond ook voor de ploegen uit regio Schagen garant voor vele boeiende wedstrijden. Waar de ene wedstrijd een verrassende winnaar kende, eindigde het andere duel in een waar doelpuntenfestijn.

Zaterdag:

Kleine Sluis SV – Flamingo’s 64 2-7
Het zaterdagteam van Kleine Sluis SV heeft een grote nederlaag geleden. De ploeg uit Anna Paulowna stond bij de rust nog met 2-0 voor via Justin Bakx en Joshua Jaakke, maar de bezoekers uit Alkmaar toonden ook in deze wedstrijd aan over behoorlijk wat scorend vermogen te beschikken. Het resulteerde in een 2-7 eindstand waardoor de thuisploeg tegen de eerste nederlaag van het seizoen aanliep.

Zondag:

DTS – Hollandia T 2-1
Op bezoek bij DTS is Hollandia T er niet in geslaagd om met de punten huiswaarts te keren. De ploeg van coach Ronald de Rooij verloor met 2-1. Aanvoerder Danny Burger hield er een dubbel gevoel aan over, “Bij vlagen hebben we goed gespeeld en hadden we recht op meer”. In de uitwedstrijd deed de ploeg uit Tuitjenhorn niet onder voor DTS, zo concludeerde Burger, “Maar zij waren gelukkiger op sommige momenten. Wij moeten die momenten gaan herkennen en ze zelf afdwingen”.

Namens Hollandia T was het Jordy Hoorn die scoorde, al bleek het uiteindelijk dus niet genoeg. “Ik kijk met een goed gevoel naar de komende weken. Vandaag had minimaal een gelijkspel verdiend geweest. Wij hebben genoeg positieve dingen laten zien waar we op voort kunnen bouwen” besluit de aanvoerder van de bezoekers.

VIOS W – FC den Helder 0-1
Tegen FC den Helder kreeg VIOS W het niet voor elkaar om één of meerdere punten te pakken. “Een prima eerste helft met kansen aan beide kanten. Aan het einde van de eerste helft kreeg den Helder rood. Wij wisten hier na rust geen goed gebruik van maken” blikt Maarten Blankendaal terug. “Door slordig voetbal verloren wij continue de bal, en kon Den Helder op de counter gevaarlijk worden waaruit ze ook scoorden. Daarna kwamen wij er helaas voetballend niet meer doorheen” baalde Blankendaal.

Winkel – de Koog 7-2
Op eigen veld heeft Winkel een 7-2 overwinning geboekt. Ondanks de grote uitslag zag coach Martijn Gootjes genoeg aanknopingspunten, “We zaten in het begin niet kort genoeg op onze tegenstander. We konden op achterstand komen en dat moet je als Winkel tegen deze ploeg niet willen”. De hoofdtrainer zag hoe het na de 1-0 beter begon te lopen bij zijn ploeg. Uit een vrije trap kwam Winkel in scoringspositie en opende de score. Na een 3-0 ruststand eindigde het treffen met de Koog in 7-2.

Voor de thuisploeg trof Rick Fijnheer drie keer doel, waarna Youri Wegman, Jim Berndt, Jack Limmen en Chris Ursem voor de overige vier doelpunten zorgde. In de slotfase kwamen de bezoekers voor de tweede keer tot scoren, “Een klein smetje” vindt Gootjes. “Maar al met al dik tevreden”.

Succes – Schagen 3-0
Op bezoek bij Succes heeft VV Schagen een duidelijke nederlaag geleden. In Hippolytushoef verloor de ploeg van coach Gosse Bosma met 3-0. Bij de rust stonden beiden ploegen nog op 0-0, maar in de tweede helft slaagde Succes erin om een mooie eindstand neer te zetten. Nadat Kevin de Bruin de score had geopend, wisten Jeroen Norder en Jop van de Esschert een 3-0 eindstand neer te zetten.

VESDO – Wieringerwaard 1-2
Hekkensluiter VESDO heeft op eigen veld een nieuwe nederlaag geleden. Tegen Wieringerwaard verloor de ploeg uit Schagen met 1-2. Nipt, maar door dit resultaat blijft de ploeg puntloos onderaan. Namens VESDO was het Rasmik Tadevosyan die na een uur spelen de 1-1 maakte, maar uiteindelijk verloor de ploeg dus met 1-2.

SRC – Dirkshorn 6-0
Vorige week won het met 0-7 bij VESDO, nu ging Dirkshorn met 6-0 hard onderuit op bezoek bij SRC. Via Sander Wijdh en Stef Elting was het de ploeg uit Schagen dat een 2-0 voorsprong innam, waarna Arjan Rijs in vijf minuten tijd tweemaal geel kreeg. Voor de bezoekers betekende het dat de opgave nog lastiger werd.

Na de 2-0 en de rode kaart bouwde SRC de score uit. Via Maik Heijblom en Mats Hoogenbosch kwam de teller op 4-0. Dankzij twee treffers van Robbert Jan Klein eindigde het duel in 6-0. “De rode kaart helpt niet in ieder geval. Maar uiteindelijk waren we niet goed genoeg en missen we de finesse” oordeelde coach Jeffrey Androg. “Verder zie ik dat de jongens hard hebben gewerkt de tweede helft dus zeker complimenten voor de negen spelers die nog op het veld stonden. Want naast Arjan Rijs moest ook Björn Ruijs voortijdig naar de kant met een rode kaart.

DWOW – Geel Zwart’30 2-1
Ook in de vierde competitiewedstrijd is Geel Zwart’30 er niet in geslaagd om een overwinning te behalen. De ploeg van coach Marco Kuut verloor met 2-1 bij DWOW. “Als je de tweede helft ziet is wel het wel een terechte eindstand. Maar gezien de eerste helft totaal niet. Scoren is ons manco, en hadden dit zeker vijf keer moeten doen” oordeelde de oefenmeester. “Daarna scoren we een zuiver doelpunt maar steekt de grensrechter zijn vlag omhoog en wordt het doelpunt weer niet toegekend” baalt Kuut. "We gaan met 0-1 de rust in waarbij het zeker 1-4 had moeten staan. En dan krijg je het moeilijk als Lex Tas ook nog uitvalt. Het is zuur voor de ploeg dat het elke keer de verkeerde kant op valt” besluit Kuut.

VV Limmen – Kleine Sluis 1-2
Kleine Sluis heeft voor de tweede keer dit seizoen een overwinning weten te boeken. Nadat het vorige week wist te winnen van VIOS W was het nu Limmen dat aan de zegekar werd gebonden. Binnen het half uur was het Geert Weel die met twee treffers een belangrijk aandeel had in de overwinning. Door de zege komt Kleine Sluis op zes punten wat resulteert in een zevende positie.

ZAP – Meervogels’31 2-3
Na twee overwinningen heeft ZAP voor het eerst dit seizoen punten verspeelt. Tegen Meervogels’31 verloor de ploeg uit Breezand met 2-3. Nadat ZAP al snel op een 0-1 achterstand kwam, boog Fabian Raap met twee doelpunten in korte tijd de wedstrijd om. Nog voor rust slaagde de bezoekers uit Akersloot er echter in om op gelijke hoogte te komen. Halverwege de tweede helft pakte Meervogels de voorsprong, welke ook niet meer uit handen werd gegeven.

VZV – Victoria O 1-0
In ‘T Veld heeft VZV de eerste punten van het seizoen weten te pakken. De ploeg, die de eerste drie duels verloor, kreeg met Victoria O een degradatie kandidaat op bezoek, en slaagde er dus in om de wedstrijd winnend af te sluiten. Luke Burger was de gevierde man bij VZV door het enige doelpunt van de wedstrijd te scoren.

Alcmaria Victrix – Nieuwe Niedorp 3-0
Na de doelpuntrijke zege bij Con Zelo heeft Alcmaria Victrix voor de tweede week op rij een overwinning geboekt. De ploeg van coach Peter de Groot, die via Yannick Combee met 1-0 ging rusten, won de wedstrijd tegen laagvlieger Nieuwe Niedorp uiteindelijk met 3-0. Naast Combee wisten Amin Charik en Nick Kleefman ook tot scoren te komen.

Met zeven punten uit vier wedstrijden bezet Alcmaria Victrix de vijfde plaats, een keurige positie voor de Alkmaarders.