HILLEGOM/BEVERWIJK – Een ongekende thriller van bijna vijf uur lang speelde zich deze zondag af op de voetbalvelden van SV Hillegom en De Kennemers waar de titelstrijd in het vrouwenvoetbal van de 2e Klasse E werd beslist.

Waar VV Winkel vooraf de beste papieren had met een punt voorsprong op directe concurrent De Kennemers, daar was dat rond de klok van 13.00 uur wel anders. De ploeg van trainer John Bijvoet was vlak daarvoor met 1-0 onderuit gegaan bij SV Hillegom en na de nederlaag van een week eerder tegen De Kennemers (0-1) leek daarmee alles vergooid.

De bal lag nu bij De Kennemers dat om 13.30 uur aantrad tegen Bunnik ’73, een tegenstander die nog streed tegen lijfsbehoud. Hoewel de Beverwijkers grote delen van de wedstrijd het beste van het spel hadden en ook aan 0-0 genoeg hadden, kregen zij echter in de uiterste slotfase het deksel op de neus bij een uitbraak van Bunnik, en was het Winkel dat alsnog de titel mocht gaan vieren.

SV Hillegom VR1 – Winkel VR1 (1-0)
51. Iris Dedel 1-0

Onder het toeziend oog van Oranje-international en Barcelona-speelster Stefanie van der Gragt, die nog regelmatig en waar het kan bij een training van de Winkel-vrouwen ondersteuning geeft, wist de ploeg van trainer Bijvoet wat het te doen stond. Winst zou het kampioenschap betekenen ongeacht het resultaat bij De Kennemers-Bunnik ’73 later die middag. En het zag er ook naar uit dat Winkel deze winst zou grijpen want de ploeg was in de eerste helft, met de wind in de rug, de betere ploeg. Desondanks waren een aantal kansen niet aan de gasten besteed want Noortje Verschuur mikte van dichtbij over en Jaimy Visser omspeelde wel de keeper, maar ook de bal te ver voor haar uit waardoor ook die kans verloren ging en men met 0-0 ging rusten.

De tweede helft gaf een heel ander beeld want in een tijdsbestek van zes minuten kreeg SV Hillegom drie goede kansen waarvan de laatste raak was. Iris Dedel vuurde van net buiten de zestien af en liet keepster Pascha Groot kansloos.

Een offensief van Winkel werd verwacht, maar de ploeg bleef onnauwkeurig en kwam niet verder dan een schot op de lat van Visser. Gedesillusioneerd vielen de vrouwen dan ook op het kunstgras na het laatste fluitsignaal wetende dat een titel heel ver weg was.

De Kennemers VR1 - Bunnik ’73 VR1 (0-1)
88. Meghan Copsy 0-1

In Beverwijk was de uitslag inmiddels bekend en hoewel het bij De Kennemers VR1 voor een hoop spanning zorgde, daar was men zich duidelijk bewust van de kansen. Er ontspon zich een boeiende wedstrijd waarin ook de gasten van Bunnik ’73 zich niet onbetuigd lieten. Deze ploeg had nog een goed resultaat nodig om in ieder geval nacompetitie voor degradatie te ontlopen en zelfs nog kans te maken op de periodetitel. De ploeg voetbalde daar ook naar, en in een op en neer gaande wedstrijd vielen er mogelijkheden aan beide kanten, maar werd er niet gescoord.

In de tweede helft was titelkandidaat duidelijk de bovenliggende partij met het meeste balbezit. Bij vrijwel elke aanval was de eindpass echter niet zuiver genoeg waardoor de echte kansen op één hand te tellen waren. Mede omdat een dapper strijdend Bunnik goed bleef verdedigen met een in vorm zijnde keepster. Terwijl men al rekening hield met 0-0, waarmee De Kennemers met één doelpunt verschil kampioen zouden zijn, liep het geheel anders.

Bij een spaarzame aanval van Bunnik ’73 zag Meghan Copsy keepster Romana van Meerlant te ver voor haar doel staan, en met een mooie lob werd De Kennemers in rouw gedompeld. Van Meerlant ging in de slotfase nog mee naar voren, maar dit mocht niet meer baten, en zo mochten enkele opgekomen Winkel-speelsters feest vieren met de ploeg van Bunnik ’73 aan het eind van een wonderbaarlijke laatste speeldag. Vanaf volgend weekend zal De Kennemers via de nacompetitie moeten proberen om Winkel te volgen naar de 1e klasse.

Foto's van beide wedstrijden op DP Sportfotografie