'T VELD - Vanaf half april wordt er alweer volop getraind op de prachtige Beach handball velden van VZV.


Met behulp van enthousiaste vrijwilligers zijn de drie velden weer klaar gemaakt en dankzij de inzet van een aantal sponsoren zijn er nieuwe doelen besteld en gaat er ook echte wedstrijd belijning komen voor het (NK Kwalificatie) VZV Beach Handball Toernooi wat plaatsvindt in het weekend van 1/2 juni 2019. Vanuit alle hoeken van het land zullen teams deelnemen en scheidsrechters worden ingevlogen. Dit belooft weer een spetterende spektakel te worden. Natuurlijk wordt alles rondom de velden weer in tropische sferen aangekleed, is er lekkere muziek en uiteraard zal ook de barbecue niet ontbreken. Zaterdag laten de jongste teams hun kunsten op de velden zien en zal er door het NHV een clinic worden gegeven voor jongens. Zondag zijn dan de B-teams, de A-teams en de senioren aan de beurt.


Breedtesport

Behalve de NK Beach toer gaan de jongere teams en de breedtesport jeugdteams van Juro Unirek/ VZV dit jaar ook meedoen aan de breedtesport competitie. Dit is een pilot vanuit het NHV om te kijken of Beach handball ook een alternatief of aanvulling kan zijn op de reguliere vormen van zaal- en veldhandbal. De dagen waarop de breedtesport competitie op de velden van VZV worden gespeeld zijn 15 juni (organisatie VZV) en 29 juni (organisatie Conzelo).


VZV-ers in de Nationale Beachselecties.

Niet alleen de teams van Juro Unirek /VZV doen het goed in de Beach handball sport. Ook zijn er diverse speelsters geselecteerd voor de Nationale Beachselecties ofwel Oranje. Voor de Beach selectie U17 zijn de speelsters Meike Kruijer, Merel de Jager en Nikita Smit geselecteerd. Onderdeel van de Beach dames selectie zijn op dit moment nog maar liefst zes speelsters van Juro Unirek / VZV. Dit zijn Lisanne Bakker, Lynn Klesser, Anna Buter, Jenny Mooij, Britt Stammes en Iris Hoekenga.
Het uiteindelijke doel voor deze speelsters is deel uit maken van de definitieve selectie voor het EK Beach handball dat deze zomer in Polen zal worden gespeeld. Dit zal de komende weken bekend worden gemaakt.