ANNA PAULOWNA – Vorig seizoen slaagde het zaterdagteam van Kleine Sluis SV erin om de nacompetitie te bereiken. Promotie bleek er niet in te zitten, waardoor de ploeg ook dit seizoen uitkomt in de vierde klasse A.

De ploeg uit Anna Paulowna staat dit seizoen onder leiding van Reinier Wagner. De oefenmeester stond de afgelopen drie jaar aan het roer bij Nieuwe Niedorp, maar vertrok afgelopen zomer dus bij de zondag vierdeklasser. “Het bevalt uitstekend. Ik mag werken met een gemotiveerde groep spelers en de trainingsfaciliteiten zijn goed verzorgd. Daar komt bij dat ik als 'buitenstaander' ook prima ben opgevangen door de mensen van de club” vertelt de coach die met zijn ploeg tweemaal wist te winnen. De andere twee wedstrijden werden echter verloren, “Eigenlijk hadden we afgelopen zaterdag kunnen en misschien wel moeten winnen van flamingo's (2-7, red.). Dat is uiteindelijk een beetje een geflatteerde uitslag geworden. “ vindt Wagner.

Na vier wedstrijden is de ploeg terug te vinden op de achtste positie. De komende periode is erg belangrijk om te zien waar de ploeg tot in staat is, al is het voor de coach lastig om een voorspelling te doen voor de komende periode, “Voor mij is het heel moeilijk in te schatten. Ik ken de tegenstanders gewoon onvoldoende. Kijkend naar onze eigen groep en de huidige training opkomst verwacht ik dat we een aantal goede wedstrijden kunnen gaan spelen” aldus coach Wagner. Dat zal dan komende zaterdag moeten gebeuren, als de ploeg op eigen veld aantreed tegen Wieringermeer.

Het eerste team op zondag speelt bij Kleine Sluis in de derde klasse. De zaterdagtak was vorig seizoen dichtbij met de nacompetitie, en het is ook zeker geen onmogelijk scenario dat de ploeg de stap naar de derde klasse haalt. “Het is zeker denkbaar. Vorig jaar is de nacompetitie gehaald. Dat kan dit jaar dus ook” besluit coach Wagner.