VOLENDAM – Na de winst in de poulefase van het bekertoernooi zit het avontuur er op voor ZAP. De ploeg uit Breezand slaagde er niet in om te stunten tegen eersteklasser RKAV Volendam. Uiteindelijk leed de ploeg een ietwat geflatteerde nederlaag, 5-2.

Met een handvol afwezigen begon ZAP aan de zware klus op bezoek bij RKAV Volendam, zaterdag eersteklasser. De bezoekers uit Breezand begonnen sterk, zo zag ook coach Sem Wokke. “Met name in het eerste kwartier hebben we uitstekend gevoetbald”.

Net zoals ZAP kende ook Volendam een prima openingsfase. In de eerste tien minuten kreeg het via schoten van Niels Springer en Nick Tol kansen om de score te openen, maar beiden keren bleek ZAP doelman Mats Dekker een sta-in-de-weg.

Na elf minuten was het toch raak voor de thuisploeg. Nadat verdediger Keijzer stuitte op de doelman van ZAP was het Gerry Schilder die de bal hard raak schoot.

In een verder interessante eerste helft waarin beiden ploegen lieten zien te willen voetballen, kwam ZAP vlak voor rust op gelijke hoogte. Na wat geklungel in de Volendamse defensie wist Malvin Robert met een uiterste krachtsinspanning de gelijkmaker binnen te tikken.

We krijgen in de eerste tien minuten twee kansen om de score te openen. Ik vond ons goed beginnen, in het eerste kwartier. Daarna werd het iets minder en in de laatste tien minuten eindigden we ook uitstekend” blikte Wokke terug. “In de rust was ik echt trots op de ploeg. Het is jammer dat we aan het begin van de tweede helft werden overrompeld en dan zie je het verschil in kwaliteit”.

Waar de ploeg uit Breezand voor rust kon meekomen, zag het er na rust anders uit, “We komen wat minder uit kleedkamer en dan zie je het verschil tussen een eerste-, en een derdeklasser en dan wordt het direct afgestraft” concludeerde coach Wokke. “Uiteindelijk enigszins geflatteerd” doelt de oefenmeester op de 5-2 eindstand.

Via Nick Tol en een eigen doelpunt van Dyllan Kuiper kwam Volendam namelijk op een 3-1 voorsprong. Toch komt ZAP knap terug in de wedstrijd. Via een benutte strafschop door doelman Dekker komen de bezoekers terug in de wedstrijd, zag ook coach Wokke, “Na 3-2 zit de 3-3 er zelfs ook nog klein beetje aan te komen. Dan ga je iets meer risico te nemen en dan weten zij nog twee keer te scoren”. De vierde en vijfde treffer vielen via Nick Tol die daarmee een hattrick wist te maken.

Rentree
Spelen tegen een eersteklasser is een mooie ervaring. Voor Kai Beelen was het bekertreffen extra speciaal. Na tweeënhalf jaar blessureleed stond de aanvaller voor het eerst weer aan de aftrap. “Het voelt onwijs goed. Ik hoop op nog veel meer minuten” vertelt de tevreden spits. “Het is nu nog pril maar ik moet weer goed fit worden”. De aanvaller heeft de afgelopen jaren gekwakkeld met blessures. Hamstring blessures werden afgewisseld met knieblessures. “Nu hoop ik door middel van Sem Wokke en Bertus Zwart weer onwijs fit te worden” aldus Beelen die niet altijd zeker was over een terugkeer, “Ik heb zeker getwijfeld of ik door ging. Ik hoorde aan het einde van het vorige seizoen dat Sem Wokke en Bertus Zwart weer terugkwamen. Ik wilde het onder hen nog een keer proberen. “Het is lekker dat ik weer een keer start. Ik heb vertrouwen, evenals Sem Wokke. “Niet helemaal eens met de wissel. Voor mijn doen zat ik er lekker in maar de trainer beslist uiteindelijk” besluit de aanvalsleider.

ZAP: Dekker. Van Veen (Krijger/67), Mulder, Kuiper, Groot. Broersen, Schouwvlieger, Pater (Awlad/67). La Croes, Beelen (Wardenaar/46), Robert.