BREEZAND – Op 30 juni en 1 juli organiseert ZAP het ZAP Beachhandballtoernooi. Voor ZAP is dit de eerste keer dat ze haar eigen Beachhandballtoernooi organiseert. Het is een NHV breedtesport toernooi waar dit jaar nog geen NK-punten te verdienen zijn. Het programma zaterdag is voor de D- en C-jeugd. Op zondag speelt de B-, A-jeugd en de dames Senioren.

De deelnemende teams op zaterdag zijn voor de D-jeugd Geel Zwart, SEW, Tornado, VZV en ZAP. voor de C-jeugd komen Con Zelo, Tonegido, Schagen, Kleine Sluis en ZAP.

De deelnemende teams op zondag zijn voor de B-jeugd Con Zelo, KSV, Kleine Sluis en ZAP. De overige teams zijn JHC, ZAP A1 en ZAP DS2.

Het programma is zo opgesteld dat alle wedstrijden snel achter elkaar gespeeld worden, waardoor elke categorie maar één dagdeel nodig heeft. Op beiden dagen is het toernooi van 10.00 tot 17. 00 uur. De locatie is Wallerweg 15 in Breezand.

Voor de D1, C1 en B1 van ZAP is dit een mooie oefening voor volgend weekend. Op 7 en 8 juli spelen zij op het NK in Biddinghuizen om Nederlands Kampioen Beachhandball te worden. ‘Een hele knappe prestatie waar we als ZAP trots op zijn’, zegt voorzitter Jan van der Vaart. ‘We zijn er klaar voor! Het weer ziet er goed uit. We hebben er een echt Beach spektakel van gemaakt, met zomerse sferen.’