PETTEN - Basisschool De Springschans, uit Petten, heeft de Streetdancekampioenschappen gewonnen. De finale van dit jaarlijks terugkerende evenement werd woensdag 13 juni gehouden in de Multitreffer in ’t zand. Presentatrice, actrice en danseres Ingrid Jansen was voor de finale gastjurylid.

Bijna 20 teams uit de gemeenten Schagen en Hollands Kroon hadden zich opgegeven voor de Streetdancekampioenschappen, die Team Sportservice Schagen al jaren organiseert. Na twee voorrondes streden tien van deze teams in de Multitreffer in ’t Zand in de finale om het kampioenschap.

Schmink en kostuums
Alle teams hadden zich heel goed voorbereid in hun streetdance-act. Dat goed kunnen dansen alleen niet genoeg is voor een kampioenschap is door iedereen begrepen. Prachtige kostuums en indrukwekkende schmink kwamen er aan te pas. Zo werd het een heel afwisselend voorstelling waarin elk team het weer helemaal op zijn eigen manier deed.

Verassende acts
“De acts waren verassend goed!” vertelt Ingrid Jansen, die ook bekend is van het TV-programma So you think you can dance. “Het was dan ook best moeilijk om een winnaar te kiezen. Alle groepen stonden heel terecht in de finale!” Uiteindelijk is De Springschans de winnaar. “Ze waren compleet met de hele klas, hun kleding was goed gekozen, de uitstraling was mooi en ze dansten heel gelijk. De klapper was het dubbele springtouw dat ze gebruikten. Heel mooi en origineel!”

Als tweede eindigde basisschool De Vogelweid, uit Schagen, die met vier meiden een heel indrukwekkende powerdans wisten neer zetten. De jury gaf hen complimenten voor hun energie! Op de derde plaats eindigde OBS Frankendael, uit Callantsoog, Deze school blonk uit in hun kleurgebruik en de humor die ze gebruikten.

Water
Jansen is ook JOGG-ambassadrice (Jongeren Op Gezond Gewicht). Ook de mascotte Druppie was aanwezig om het drinken van water tijdens het bewegen aan te moedigen. Jansen komt volgend jaar graag terug om er weer bij te zijn.