ALKMAAR - AZ heeft zijn positieve reeks van de laatste weken voortgezet waar Willem II juist aan een negatieve serie bezig is. De Alkmaarders wonnen zaterdagavond in eigen huis met 4-1 van de Tilburgers. Voor AZ was dat inclusief de beker en Conference League de zesde zege op rij. Willem II daarentegen verloor de laatste zeven competitiewedstrijden.


AZ opende zeer sterk. Jesper Karlsson raakte in het eerste kwartier twee keer de lat en was met een mooie pass de aangever bij de openingstreffer van Dani de Wit. Na een half uur raakte AZ vanuit het niets de grip kwijt. Na twee kansen voor Svensson scoorde Elton Kabangu de gelijkmaker na balverlies van Midtsjö.

Vlak na rust miste Vangelis Pavlidis een enorme kans tegen zijn oude ploeg, waarna Willem II via de counter enkele keren gevaarlijk werd. De Tilburgers hielden lang zicht op een punt, maar Michelis hield een kwartier tijd Gudmundsson vast en kreeg rood, na ingrijpen van de VAR. De invaller van AZ scoorde de strafschop via de paal en de rug van keeper Wellenreuther en maakte in de slotfase ook de 3-1 en 4-1.