ALKMAAR - AZ heeft in zijn tweede groepsduel in de Conference League met 1-0 gewonnen van FK Jablonec. In het eigen AFAS-Stadion speelde AZ speelde een belabberde eerste helft gevolgd door een betere tweede helft.

De thuisploeg kwam nauwelijks over de middenlijn, stond voortdurend met acht man achter de bal, terwijl de gasten uit Tsjechië goede mogelijkheden kregen via Cvancara en Pilar. Pas in de laatste minuut voor rust dook AZ eens op voor doelman Hanus die een treffer van Albert Gudmundsson wist te voorkomen.

Kort na de rust scoorde de IJslander wel, uit een vlotte aanval via Wijndal en Karlsson. AZ had nu wel een overwicht, gaf nauwelijks kansen meer weg, maar toch werd werd het bijna 1-1 toen Hatzidiakos de bal verkeerd raakte en tegen zijn eigen lat schoot. In de slotfase had Gudmundsson zijn score en die van AZ nog kunnen verdubbelen, maar hij mikte via de lat over.

AZ - FK Jablonec 1-0 (0-0)
53. Gudmundsson 1-0