ALKMAAR - AZ lijkt het zeer wisselvallige seizoen in de laatste weken van 2021 toch nog enige glans te geven. Na overwintering in de Conference League en winst op Ajax wist de ploeg van Pascal Jansen zich ook te plaatsen voor de achtste finales van de KNVB-beker.

De Alkmaarders deden dat door in het AFAS-Stadion Heracles Almelo met 2-1 te kloppen. De thuisploeg kende een bliksemstart toen Vangelis Pavlidis al na twee minuten kon kappen, draaien en schieten: 1-0. Na nog enkele kansen werd die score vijf minuten voor rust verdubbeld door Jesper Karlsson op aangeven van Yukinari Sugawara. Toch ging men niet geheel gerust de kleedkamer in toen Bilal Basakcikoglu van 25 meter uithaalde: 2-1.

Na de rust leek AZ vooral de controle te willen houden en gunde men het balbezit aan de gasten die daar echter niet teveel mee deden. AZ sloeg in het slotkwartier vervolgens nog tweemaal toe. Eerst via de tweede van Karlsson en vervolgens wist invaller Yusuf Barasi de eindstand op 4-1 te bepalen.

AZ sluit de voetbaljaargang 2021 af met nog twee thuiswedstrijden in competitieverband. Zaterdag komt Willem II op bezoek en komende dinsdag is FC groningen te gast in Alkmaar.