BREEZAND – Arthur Langedijk neemt na het huidige seizoen afscheid van ZAP. De gedreven handbaltrainer slaat na twee jaar Breezand een nieuwe weg in.

Het bestuur betreurt maar respecteert het besluit van de trainer. Beide partijen geven aan dat de afgelopen jaren goed is samengewerkt. Langedijk: ‘Er staat een goede organisatie en er is veel talent binnen de club. Maar ik wil graag weer acteren op het hoogste niveau.’

Door dit besluit zal de ambitieuze eerstedivisionist uit Breezand actief op de trainersmarkt worden om een trainer te zoeken die het jonge handbaltalent verder kan ontwikkelen. De ambitie van ZAP is nog steeds om een stabiele topper in de eerste divisie te worden. Op termijn hoopt het de stap naar het hoogste niveau te kunnen maken. Het beleid van de afgelopen jaren heeft zich hierop gericht en heeft zijn vruchten inmiddels afgeworpen.

Het vlaggenschip deed vorig jaar al mee om een plek in de eredivisie en staat dit seizoen dichtbij de top van de eerste divisie, terwijl het ondertussen belangrijke speelsters zag stoppen. Bovendien leverde de de handbalvereniging uit Breezand de afgelopen jaren meerdere talenten af aan selectieteams van Oranje.