AMSTERDAM – De handbalsters van ZAP zijn er afgelopen zaterdagavond niet in geslaagd om punten te pakken in de hoofdstad. De ploeg uit Breezand bracht niet wat trainer/coach Arthur Langedijk had verwacht, 23-22.

Afgelopen donderdag was er in Breezand nog een bespreking tussen de coach en de spelersgroep. Onderwerp was de eerste seizoenshelft. ‘Toen heb ik aan gegeven dat we twaalf punten hebben gehaald en dat we in de tweede seizoenshelft achttien punten moesten pakken. De eerste eis was dat we van Westsite moesten winnen’, vertelde Arthur Langedijk.

Die eis was er dan wel, maar het werd niet ingewilligd. De manier waarop zorgde voor een ontevreden Arthur Langedijk. ‘Ik ben echt teleurgesteld. Ik dacht kans te maken op de derde periode, nu is dat niet meer zo.’

Er waren meerdere factoren die niet bepaald hielpen in Amsterdam, ‘We speelden in een troosteloze ambiance met een gladde vloer. Dan is het lastig’, vervolgde Langedijk. Ook de blessure van Tess Ammerlaan en een niet geheel fitte Kim Molenaar waren een tegenvaller, maar voor de coach geen excuus. Met het materiaal wat ZAP tot de beschikking had moest er gewonnen worden van Westsite.

Halverwege leek er weinig aan de hand voor ZAP, dat twee punten achter stond. ‘Uiteindelijk verlies je omdat je alles wat je train verkeerd doe. We schoten tegen de keeper aan of de schoten gingen naast. Ik mistte de honger, het plezier en de beleving. Als dat er niet is dan verlies je.’ Dat gebeurde ook, Westsite scoorde er namelijk één meer. En dan win je, 23-22. ‘Hoe kan het dat we maar 22 doelpunten maken? Vroeg Langedijk zich hardop af. ‘We trainen om meer te scoren en dan scoor je tegen een mindere ploeg slechts 23 keer. Dit was collectief falen.’