BREEZAND – ‘Quintus 2 is een maatje te groot, het is geen verkeerde ploeg’, constateerde Arthur Langedijk na afloop. De oefenmeester zag meerdere lichtpuntjes in het duel dat door ZAP verloren werd, 20-31.

In eigen huis speelde ZAP zonder Kim Molenaar en Tess Ammerlaan tegen de nummer twee van de ranglijst. ‘Ondanks dat we met elf doelpunten verschil verloren ben ik niet ontevreden. Ik heb vanavond alleen maar naar onze ploeg gekeken’, zei Arthur Langedijk na afloop. ‘We hebben een 5-1 dekking gehanteerd. Bojoura Appelman en Femke de Vries stonden goed te verdedigen.’ Halverwege gingen de reserves van HV Quintus met 12-18 aan de leiding.

Tegen de ploeg uit Kwintsheul speelde ZAP redelijk vaak met een 7-0 aanval. ‘We creëerden veel kansen, maar hun keepster was goed. Zij hield veel ballen waardoor Quintus uitliep naar een verschil van tien doelpunten. Na vorige wedstrijden hebben we ondanks het verlies weer op een behoorlijk niveau geacteerd en voldoende kansen gecreëerd’, vervolgde de oefenmeester. ‘We hadden er meer moeten benutten, maar was ook lastig met hun goede keepster.’

Resultaat telt
Gezien de ranglijst was de 20-31 nederlaag geen verrassing. De handbalsters uit Breezand kunnen zich richten op de volgende wedstrijd. Dan speelt het, opnieuw in eigen huis, tegen hekkensluiter Gemini. ‘Die is heel belangrijk. Het maakt me niet uit hoe we spelen, die moeten we winnen.’ Dat zal dan gebeuren met Tess Ammerlaan en Kim Molenaar, die beiden weer terugkeren in de selectie.