NAALDWIJK – JuRo Unirek/VZV 2 kijkt van wedstrijd tot wedstrijd, maar in ‘t Veld zijn ze zich er wel degelijk van doordrongen dat de het raar moet lopen wil de ploeg geen kampioen worden. Ook op bezoek bij Westlandia 3 toonde het weer de kwaliteiten, 26-31.

‘Ik ben heel blij met de punten. We gaan de goede kant op, maar we gaan ons nog niet rijk rekenen. Elke week een finale spelen en die winnen’, zei Ard de Ruiter. Op bezoek bij het derde team van Westlandia bewezen de reserves van VZV ook over veerkracht te beschikken.

Voor rust ging het immers niet vlekkeloos bij de handbalsters uit ‘t Veld. ‘We hadden het vooral voor rust echt moeilijk. Westlandia is een lastige tegenstander met slimme en technische handbalsters’, aldus de coach. ‘Wij zaten er niet goed in en er was gemopper.’

Na een 14-14 ruststand lieten de gasten in de tweede helft iets anders zien. Tegen het geroutineerde Westlandia toonde het een hele andere focus en beleving. ‘Over de tweede helft ben ik heel tevreden. De inzet was echt fantastisch. Het was weer positief en er werd hard gewerkt.’ De Ruiter haalde één speelster naar voren. ‘Keepster Eva van Stralen heeft een fantastische wedstrijd gekeept. Ze heeft het heel goed gedaan.’

Met een 26-31 zege keerde VZV met een goed gevoel terug naar ‘t Veld. In de wetenschap dat er nog zes competitiewedstrijden op het programma staan. Rekenen doen ze nog niet, maar het aftellen kan beginnen.