KOP VAN NOORD HOLLAND - Bewegen draagt positief bij aan de algehele gezondheid, je krijgt er energie van en het is gezellig om samen te sporten. Door verschillende omstandigheden is het voor mensen met een beperking niet altijd vanzelfsprekend om te sporten en bewegen. In september gaat het nieuwe sportseizoen van start en is het mogelijk om kennis te maken met sport en bewegen.

In de Kop van Noord-Holland zijn veel aangepaste beweegactiviteiten waar mensen met een beperking structureel aan kunnen deelnemen. Bijvoorbeeld; handbal, paardrijden, judo, zwemmen, voetbal en dans. In september gaat het nieuwe sportseizoen van start en zijn er extra activiteiten.

  • Vrijdag 8 september van 18.30 uur tot 20.00 uur beginnen de Rollers van JBC Noorderhaven weer met rolstoelbasketbaltraining. U kunt kosteloos een training mee doen om te ervaren of rolstoelbasketballen iets voor u is. Als u zelf geen sportrolstoel heeft dan kunt u een sportrolstoel gebruiken van de vereniging. Contact: Jordy Lont: 06- 53756017 of jordylont.jl@gmail.com.

  • Bij GV Sportlust in Julianadorp kunt u op woensdagavond sport en bewegen. Deze activiteit is speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking die sportief bezig willen zijn. Naast het bewegen is er voldoende ruimte gezellig. De lessen worden gegeven in MFC het Dorpshuis, Middelzand 3503. Wilt u een proefles meedoen? Neem vooraf contact op met dhr. Pleune: jg.pleune@quicknet.nl

  • Bij Chi-Schagen is het mogelijk een gratis proefles Zhineng Qigong te volgen. Zhineng Qigong bestaat uit eenvoudige oefeningen, waarbij je met rustige, soepele bewegingen je lichaam losmaakt en ontspant. De lessen worden zittend en staand aangeboden dus zijn zeer geschikt voor mensen die in verband met bijv. een lichamelijke beperking en/of chronische aandoening niet lang kunnen staan. Locatie: Chi Schagen, ingang van Slageren keukens & interieur, Grotewallerweg 7 Schagen. Meer informatie: Rita van Slageren: rita@chischagen.nl of 06-54798777.

  • Dinsdag 12 september vindt bij SV Noordkop, Marine Sportpark in Den Helder, de rollatorloop plaats. Voor € 2 euro kunnen deelnemers van 10.30 - 12.00 meedoen aan dit gezellige en sportieve evenement. Bezitters van een rollator of loophulpmiddel (65+) kunnen zich aanmelden bij Sabine van Lochem van Sportservice Den Helder 0223 68 47 26 of svanlochem@sportservicedenhelder.nl

  • Zondag 24 september start de Bruijn- Bonel Schagen met een nieuwe cursus g-dansen voor moeilijk lerenden en mensen met een verstandelijke beperking. Quickstep, Wals, Hands up, de vogeltjes dans, Cha cha cha en nog vele andere leuke dansen worden geleerd tijdens de cursus. De cursusprijs is € 119,50 voor 20 weken. Meer informatie? Neem contact op via: 072-5201515

  • JVC start op 26 september met g-voetbal voor kinderen van 10 t/m 16 jaar. Het doel van de trainingen is het bewegen, samen sporten maar vooral plezier maken!

  • Dinsdag 19 september van 19:00 tot 20:00 uur kunt u bij JVC terecht voor meer informatie over g-voetbal. Adres: Wethouder W. de Boerstraat 4. Contactpersoon: mw. van der Linde of 0650282972.

Wilt u graag sporten maar sluit het aanbod niet aan bij uw wensen? Geef dit dan aan bij de consulent aangepast sporten.

In samenwerking met verenigingen en organisaties kunnen we gaan bekijken of we nieuw sportaanbod kunnen creëren wat aansluit bij uw behoeftes.

Contact

Voor informatie over aangepast sporten, aanmelden voor de digitale nieuwsbrief en/of een persoonlijk beweegadvies kunt u contact opnemen met Iris van Paridon consulent Aangepast Sporten in de Kop van Noord-Holland.. Telefoon 0224 21 47 74 of 0223 68 47 26. Of kijk op www.unieksporten.nl